1. Home
  2. Vesti
  3. Acura TLX moćnija nego ikada pre
Acura TLX moćnija nego ikada pre
1

Acura TLX moćnija nego ikada pre

1.55K
1
Podelite sa prijateljima:

Hondina premijum divizija na američkom tržištu, Acura je spremna da u skorijoj budućnosti debituje s drugom generacijom modela TLX, a kako prenose mediji među njima će biti i moćna Type S verzija.

TLX se prodaje relativno dobro čak i u današnja vremena kada se čini da svi kupci žele krosovere i terence pa samim tim Acura i ne razmišlja da prati poteze nekih rivala i eliminiše limuzine. Sledeća generacija će biti zasnovana na prošlogodišnjem Type S konceptu, a prema priloženim slikama možemo zaključiti da su stilske izmene uglavnom evolucija već viđenog dizajna.

žTo ne mora da bude mana, pošto mnogi smatraju da je reč o najlepšem automobilu među kompaktnim premijum proizvodima. Međutim, iako se stil neće izmeniti u većoj meri, TLX dobija potpuno novu platformu radi boljeg ponašanja u krivinama i veće udobnosti.


Mehanička ponuda će startovati s 2,0-litarskim turbo benzincem iz Honde Accord koji razvija 252 „konja“. Snaga će se na točkove prenositi preko desetostepenog automatskog menjača.

Mnogo više pažnje privlači opcioni agregat u Type S verziji, a reč je o 3,0-litarskom turbo benzincu. On će zameniti dosadašnji 3,5-litarski „atmosferac“. Nažalost, u vreme pisanja ove priče njegova snaga je nepoznata. Ono šta jeste sigurno je da će cifra biti veća od 290 „grla“, s koliko se sadašnji atmosferac može pohvaliti, a nije isključena ni mogućnost da priđe brojci od 400 konjskih snaga.

Type S će biti dostupan samo s pogonom na sva četiri točka dok ljubitelji automobila još uvek čekaju da vide da li će se u ponudi naći i manuelni menjač. Šanse za tako nešto su jako male pošto razmaženi „Jenkiji“ prefiraju automatike.

Novi TLX je trebalo da debituje tokom ove godine, ali zbog epidemije korona virusa nije poznato hoće li se to desiti.

AutoRepublika

(1553)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

U izometriji izgleda jako dobro sprijeda .