1. Home
  2. Vesti
  3. Vraća se Volvo V40, ali kao krosover
Vraća se Volvo V40, ali kao krosover
1

Vraća se Volvo V40, ali kao krosover

884
1
Podelite sa prijateljima:

Švedska marka izašla je iz standardnog C segmenta i nema nameru da se tamo vrati.

Volvo je ovu klasu napustio prošle godine, dok je Alfa Romeo najavila da će se povući iz segmenta kompaktnih automobila nakon što se okonča proizvodnja Giuliette.

Oba proizvođača očigledno imaju istu taktiku, jer će njihove hedžbekove naslediti vozila sa povišenim klirensom odnosno SUV modeli.

Naslednika Volvoa V40 trebalo bi da se nađe na tržištu 2022. godine. Predstavnici švedskog brenda ističu da su u poslednjim godinama koje je prethodni V40 proveo na tržištu primetili da kupci u tom segmentu sve više traže više vozila.

Osim toga, ističu i da je Volvo na nepovratnom putu kada je reč o elektrifikaciji, te da SUV modeli pružaju više prostora za skladištenje baterija, pa je to još jedan od razloga zašto će sukcesor modela V40 biti krosover.

Novitet iz Volvoa koristiće CMA platformu, na kojoj je inače baziran i XC40. To će nadolazećem modelu omogućiti da koristi SUS benzinske agregate, ali i plug-in hibridni pogonski sklop. Šveđani su najavili da se postepeno odriču dizel motora, tako da je nerealno očekivati da će novi model nuditi i ovakve pogonske jedinice.

Volvo još nije potvrdio zvaničan naziv novog modela. Moguće je da će zadržati oznaku V40, ali i dalje ništa nije definitivno odlučeno u vezi sa tim. Teško je da će za označavanje biti upotrebljena neka druga brojka sem “40”, jer su rukovodioci ove marke više puta ponovili da nemaju nameru da koriste manju cifru od pomenute.

Novi model svakako neće imati lak zadatak, jer se Volvo V40, za sedam godina koliko je bio u proizvodnji, prodao u više od 667.000 primeraka.

AutoRepublika

(884)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Florida91

Čemu još jedan krosover istih dimenzija pored XC40?