1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovani Lexus LC dobio više boja i opcija i manje mase (GALERIJA)
Restilizovani Lexus LC dobio više boja i opcija i manje mase (GALERIJA)
1

Restilizovani Lexus LC dobio više boja i opcija i manje mase (GALERIJA)

155
1
Podelite sa prijateljima:

Android Auto je konačno dostupan.

Nema sumnje da se Lexus LC izdvaja u gomili. Za 2021. modelnu godinu, japanska marka se nada da će se izdvajati još više uz pomoć novih boja, opcija kada su naplaci u pitanju i možda neznatno jačih performansi. „Neznatno“ zbog toga što snaga ostaje ista, ali uz manju masu, bez obzira da li se radi o standardnom ili hibridnom primerku.

Ruku na srce, i dijeta je minimalna. Lexus kaže da se radi o oko 10 kilograma, što je ostvareno prvenstveno kroz izmene na ogibljenju. Nova poprečna ramena su od aluminijuma, s novim horizontalnim stabilizatorima šupljeg dizajna, revidiranog prečnika. Opruge su takođe napravljene od novog materijala, dok su točkovi od 21 cola nešto lakši. Interesantno je što Lexus kaže da se to odnosi isključivo na zadnje jedinice.

Promene na oslanjanju nisu ograničene samo na redukovanje mase. Inženjeri su unapredili ovaj sistem da bi obezbedili uglađeniju vožnju s oštrijim zaokretima, što je postignuto većom krutošću zadnjeg stabilzatora, dok rekalibrisana elektronska kontrola amortizacije.

Promene, što se performansi tiče, u najvećoj meri se odnose na LC 500h. Njegova automatska transmisija dobija logičke promene u odnosu na način na koji automobil funkcioniše, što u osnovi znači da zadržava izvestan stepen prenosa duže kada vozač snažno pritisne papučicu gasa. Takođe, spušta se u drugi stepen prenosa u cilju oštrih izlazaka iz krivina.

Bez obzira o kojem modelu se radi, novi 20-inčni točkovi „tamno grafitnog“ finiša su sada u ponudi. Dve nove nijanse pod imenom „Cadmium“ narandžasta i „Nori“ biserno zelena se pridružuju paleti. Što se tiče unutrašnjosti, „Flare“ crvena koža zamenjuje „Rioja“ crvenu. Loše vesti za ljubitelje bele kože, jer je ona izbačena iz ponude. Kao utehu, Lexus je unapredio multimedijalni sistem Android Auto funkcijom.

AutoRepublika

(155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Hercegovac

Mnogo dobar je i Lexus LFA, ali ovaj LC je remek djelo japanske autoindustrije.