1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Telluride „Svetski automobil godine“ – Porsche Taycan pobednik u dve kategorije
Kia Telluride „Svetski automobil godine“ – Porsche Taycan pobednik u dve kategorije
3

Kia Telluride „Svetski automobil godine“ – Porsche Taycan pobednik u dve kategorije

393
3
Podelite sa prijateljima:

Pre nego što je koronavirus okrenuo svet naglavačke, događaji poput izbora za „Svetski automobil godine“ (WCOTY) su uobičajeno bili održavani u glamuroznom okruženju, na nekom prestižnom salonu.

Ove nedelje su organizatori proglasili pobednike za 2020. na manje impresivan način, kao deo „onlajn“ ceremonije. Kia Telluride je za mnoge iznenađujuće odnela titulu „Svetskog automobila godine“, dok je Porscheov prvi elektromobi, Taycan, osvojio naslov u dve kategorije.

Model iz Cufenhauzena je od strane 86 članova žirija proglašen najboljim u klasi luksuznih i klasi performantnih automobila. Na taj način se električni novajlija pridružio listi Porscheovih pulena koji su u kategoriji performantnih modela osvajali naslove 2006., 2012., 2013., 2014. i 2017., ali je prvi koji je odneo pobedu u luskuznoj diviziji.

„Veoma smo srećni zbog ovih priznanja. Ona reflektuju pozitivan odziv naših kupaca i veliki su stimulans za naš budući rad“, izjavio je Oliver Blume, predsednik izvršnog odbora Porschea AG.

„Vidimo sebe kao pionire u oblasti održive mobilnosti, u koju smo u formi Taycana doveli nadasve inovativan sportski automobil koji budi emocije, koji je čisto električni i 100-odstotni Porsche.“

Taycan je prvi put javno predstavljen publici na Salonu automobila u Frankfurtu, septembra 2019., a s prodajom je započeo tokom 2020. S obzirom na početnu cenu od 150.900 dolara, zapravo je trenutno u sopstvenoj niši, bez direktnog konkurenta.

Reč je o prvom svetskom serijskom automobilu koji koristi arhitekturu od 800 V umesto uobičajenih 400 V, što mu omogućava punjenje 80 odsto baterije za samo 22 minuta.

Kia Soul EV je pobedila u kategoriji urbanih automobila, dok je nagrada za najbolji dizajn otišla u ruke Mazdi.

Za automobilsku ličnost godine 2020. je proglašen Karlos Tavarez, šef PSA grupe.

AutoRepublika

(393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

1. Najskuplji srot na svijetu, iliti najskuplja muda uvaljena pod bubrege
2. Vidi pod jedan.

Jesam li sta izostavio? 🙂
Ah, da..opet je u pola jeftiniji od moronovog crva :-)))

da11

Kako ta Kia moze biti svjetski automobil godine, kad se ne prodaje po cijelom svijetu.
To je auto koje se samo prodaje na americkom trzistu.

s mile

Skoro sam gledao na ytube test subaru SUVa, vidim komentare ispod da kude Subaru, a hvale Teluride, i to baš…. tako da izgleda da Kia i Hundai valjano rade i napreduju svakim modelom….