1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Prodaje se Yugo GV sa dva Cadillacova motora (VIDEO)
Prodaje se Yugo GV sa dva Cadillacova motora (VIDEO)

Prodaje se Yugo GV sa dva Cadillacova motora (VIDEO)

22.16K
4
Podelite sa prijateljima:

Zastavina američka avantura sa Yugom nam je svima poznata. Iako je imao relativno uspešnih nekoliko godina „preko bare“, naš mališan je od prvog dana ocrnjen kao najgori novi automobil koji se ikada prodavao u ovoj velikoj državi, ali s vremena na vreme, na internetu bi se pojavio neki od modela s malom kilometražom i oglašenim cenama koje prelaze cifru od 10.000 američkih dolara. Ispred nas je sada Yugo GV iz 1987. godine za koji vlasnik traži čak 25.500 dolara.

Zašto toliko mnogo?

Sufiks GV (Great Value ili „velika vrednost“) je ipak bio osnovni model Yuga spomenute godine i koštao je samo 3.990 dolara (tek nešto više od 9.000 dolara ako preračunamo na današnju vrednost novca). Pa, za početak, ovaj GV nema fabrički 1,1-litarski motor, već Cadillacov zapremine 500 kubnih inča (8,2 litre), koji je najveći masovno proizvedeni agregat u V8 konfiguraciji u istoriji.

I to ne jedan već ukupno dva sa maksimalnih 900 „konja“, pa dok se prvi nalazi ispod haube, drugi je praktično postavljen u prtljažniku. Svaki od njih ima svoj trostepeni automatski menjač koji je preuzet iz General Motorsovih modela Oldsmobile Toronado i Cadillac Eldorado iz sedamdesetih godina. Kao rezultat, ovaj GV je težak približno 1,9 tona.

Kompletna školjka je produžena i proširena, ali vlasnik kaže da nije koristio novu limariju već samo „protegao“ onu koju je Zastava napravila u Kragujevcu. Minimalni detalji enterijera su preživeli originalnu formu dok je ostatak specifično razvijen da bi se ugradio u nove dimenzije. Kao rezultat svih načinjenih modifikacija, ovaj Yugo uglavnom ne liči na sebe, ali svejedno privlači pažnju gde god da se pojavi.

Vlasnik je sada spreman da proda svog ljubimca s kojim je prešao nešto manje od 500 kilometara od kada je kompletiran. Naravno, dugogodišnji posao prerade nikako nije mali, pa je tražena cena 25.500 dolara, što ga verovatno čini najskupljim Yugom u istoriji, ipak umerena.

Međutim, kada se zna da je reč o „Frankenštrajnu“ koji nema mnogo toga zajedničkog sa serijskim modelom, cena se može protumačiti i visokom. Ali, s druge strane, automobil je svakako i primerak koji će, bez dileme privlačiti pažnju gde god da se pojavi.

Pogledajte detaljnije u video klipu koji traje oko 12 minuta.

AutoRepublika

(22155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mario

Nije najskuplji, ima u Srbiji jedan kabriolet za koji se traži cena od čak 30.000 eura….

donovan

To je 30000 dinara prijatelju, namerno lik stavio evre…

Škrba

Ovaj video je star bar 7~8godina

Bungi

Već sam negdje vidio sličnu preradu gdje je lik na kadetu kocki ugradio dva motora ,jedan naprijed jedan pozadi a rukovanje sa sa dva mjenjača je riješio jednom povezanom polugom koja je sinhronizovala njihov rad.Zanimljivo rješenje inžinjerski, praktičnost nula.