1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Rumuni do danas nisu smeli da telefoniraju dok voze
Rumuni do danas nisu smeli da telefoniraju dok voze
0

Rumuni do danas nisu smeli da telefoniraju dok voze

207
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je iz kabineta predsednika Rumunije Klausa Johanisa objavljeno da je zakon stupio na snagu, postalo je i zvanično. Ubuduće će Rumunima koji upravljaju motornim vozilima ostati zabranjena upotreba mobilnih telefona, ali uz izuzetak u okolnostima u kojima je vozilo opremljeno bluetooth (ili nekim drugim) sistemom za podršku telefonskom razgovoru koji je moguće obaviti bez korišćenja ruku.

Izvorni zakon kojim je regulisana upotreba mobilnih telefona tokom vožnje motornih vozila je donet 2002. godine dok je pitanje dodatno pojasnio pravilnik iz prošle godine, gde je navedeno sledeće: „tokom vožnje na javnim drumovima, vozaču je zabranjeno da koristi mobilni telefon tako što bi ga držao u ruci ili se na drugi način igrao njime. Isto važi i za sve druge sprave koje se mogu upotrebiti za snimanje zvučnih ili video zapisa, unos teksta ili fotografisanje”.

Danas je stiglo potpuno pojašnjenje odredbe, pa je iz kancelarije predsednika naznačeno da „vozači ne mogu koristiti mobilne telefone, izuzev kada su u funkciji s hands-free sistemom“.

AutoRepublika

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments