1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot e-Legend na korak do serijske proizvodnje!
Peugeot e-Legend na korak do serijske proizvodnje!
12

Peugeot e-Legend na korak do serijske proizvodnje!

2.54K
12
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka spremna je da konceptualni e-Legend pretvori u serijski automobil. 

Peugeot se na ovakav korak odlučio zbog krize koju je izazvao virus korona. U saopštenju za javnost stoji da će električni kupe ući u proizvodnju 2021. godine. „Suočeni sa ovom zdravstvenom krizom u Francuskoj, i budućim izazovima za automobilsku industriju koji slede u narednom periodu, Peugeot mobiliše svoje snage kako bi strast ostala netaknuta. Stoga će koncept e-Legend ući u proizvodnju 2021. godine“, stoji u saopštenju koje je izdao francuski proizvođač.

Prelepi e-Legend upoznali smo prvi put na Salonu automobila u Parizu 2018. godine. Odmah po prikazivanju ovaj fenomenalni „lav“ zarobio je srca mnogih poklonika automobilizma. Model koji evocira uspomene na slavni 504 sa kraja šezdesetih godina, doneo je željeno uzbuđenje kada je reč o segmentu električnih vozila.

Konceptualno izdanje koje smo videli pre dve godine imalo je pogon na sva četiri točka i raspolagalo je sa 462 ks. Osim toga, koristile su baterije kapaciteta 100 kWh, što je jasno i dalje u dometu mašte. Prema procenama proizvođača iz Francuske, ovaj koncept imao bi autonomiju kretanja po WLTP ciklusu u iznosu od 600 km.

Iako je Peugeot potvrdio da će e-Legend ući u serijsku proizvodnju, ostaje pitanje da li će zaista biti čisti EV, ili će u ponudi biti plug-in hibrid. Kako PSA trenutno nema u ponudi neki veliki električni automobil pitanje je da li će e-Legend opstati kao EV.

Šta više, čini se kao realnija opcija da ovaj kupe bude dostupan kao plug-in hibrid. Peugeot već ima ovakav sklop kod modela 3008 Hybrid4, i tu nudi 300 ks. Ako francuska marka uspe da održi masu e-Legenda na nekom normalnom nivou, onda je pomenutih 300 „grla“ i više nego dovoljno.

Peugeot nije želeo da daje više informacija o nadolazećem kupeu, ali su potvrdili da će nove podatke o projektu saopštiti nakon što se završi pandemija i kriza sa koronavirusom.

AutoRepublika 

(2535)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Auh, kako me je obradovala ova vest. Predivno!

S mile

Ovaj dizajnerski pravac bi Morali da iskoriste. Jednostavno je prelep

Balkanboj

Čudo jedno koliko je bezvremenski dizajn Pininfarine. Čak i posle toliko godina su skladne linije i proporcije.

https://youtu.be/KU5M8_fZcwY

Na jutubetu je plavojka lepo i u detalje prikazala sve „gedžete“ Pežole.

Renault Terminator

Bravo Peugeot.Peugeot posle godina letargije sve vise pocinje da pravi veoma ozbiljne masine…kao nekada.
Nadam se da ce i Renault malo da se trgne nakon Alpine,potrebno je nesto mocno u tom nekom D segmentu,pored Talismana (nejakog) treba nesto mocno i bijesno kao sto je ovaj Peugeot.

kola

ima malo oblika na pezo 204 kabriolet sto ljep nastavak tradicije

moron

Kupci će za ova kola toliko da se otimaju da u proizvodnji prosto neće moći da postignu …

TNT

Slažem se – ima da se razgrabi svih 10 komada koje proizvedu 😀. Jedan od automobila koji se svima dopadaju a niko ne kupuje.

moron

Baš tako 🙂
Doživeće sudbinu jedne legendarne Giulie … Evo, primerice, i ova salonska iz 2016. još uvek čeka svoga princa na belome konju …
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/15858373/alfa-romeo-giulia-22-jtdm-at8

Zoca

Gro kupaca odbija i nenormalna cena registracije i pored 27000 E cene .A posle ove virus- krize granica sa 2000 kubika od koje pocinje harac,ce se verovatno spustiti na 1600, a mozda i manje.Ili na 100 k.s.

moron

Da, moguće da je to, prokleta zapremina motora preko 2 litra, koja poreski bukvalno masakrira vlasnika u Srbiji, mada je istina da postoje na našim prostorima i još neki brendovi osim Alfe, koji su mnogo više hvaljeni, nego li kupovani, posebno u tim nesrećnim zapreminama …
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/10653035/mazda-6-cd175-at-revol-to
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/9510411/mazda-6-cd175-at-revolut-t

Miljan

Stilizovani stari 305

D_C

204, 305… Ne, nego 504 coupe.