1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini pravi hirurške maske i vizire
Lamborghini pravi hirurške maske i vizire
0

Lamborghini pravi hirurške maske i vizire

280
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanski proizvođač automobila pridružio se naporima tamošnjih vlasti u borbi protiv koronavirusa.

Lamborghini je izvršio konverziju nekoliko odeljenje fabrike u kojoj se inače sklapaju njegovi automobili, tako da je tu počela proizvodnja hirurških maski, ali i vizira za zaštitu lica medicinskog osoblja.

Pres služba brenda sa Apeninskog poluostrva saopštila je da će kompletna medicinska oprema koju naprave biti donirana bolnici u Bolonji za borbu sa epidemijom virusa korona.

Lamborghini je potvrdio da se proizvodnjom medicinskih sredstava bavi odeljenje koje inače radi na produkciji elemenata enterijera vozila. Italijanska marka navodi da je njen kapacitet 1.000 hirurških maski na dnevnom nivou i 200 vizira.

Viziri se prave uz pomoć 3D štampača koje inače koristi deo kompanije zadužen za istraživanje i razvoj novih vozila.

Izvršni direktor Lamborghinija, Stefano Domenikali, kazao je da je dužnost ovog proizvođača da pomogne tokom ove velike krize. “Kada je ovakvo stanje, osećamo potrebu da damo svoj konkretan doprinos. Odlučili smo da podržimo bolnicu u Bolonji, sa kojom sarađujemo godinama unazad. Ovo je bitka koju možemo dobiti samo zajedništvom, uz podršku onima koji se u prvim redovima bore sa pandemijom”, rekao je šef Lamborghinija.

AutoRepublika 

(280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments