1. Home
  2. Vesti
  3. Serijski Rimac C_Two s naprednijim pogonom u odnosu na prototip (VIDEO I GALERIJA)
Serijski Rimac C_Two s naprednijim pogonom u odnosu na prototip (VIDEO I GALERIJA)
0

Serijski Rimac C_Two s naprednijim pogonom u odnosu na prototip (VIDEO I GALERIJA)

565
0
Podelite sa prijateljima:

Izložbeni primerak koji će se naći u Ženevi je u novom „arktički belom“ izdanju s plavim akcentima od ugljeničnih vlakana.

Ljubitelji superautomobila imaju dosta razloga da budu zadovoljni zbog prihvatanja elektrifikacije, jer mašine s nultom emisijom mahom poseduju fascinantne tehničke specifikacije, mada im nedostaje magija u vidu simfonije iz izduvnih cevi.

Rimac je C_Two predstavio pre godinu dana u Ženevi a sada je pripremio isti model u „novom odelu“.

„Arktičko beli“ model predstavlja Rimčev način da nam poruči da  sve teče po planu. Prototipovi električne „zveri“ su već u proizvodnji, a hrvatski proizvođač sugeriše da će unapređenja što se pogona tiče biti implemetirana u modelim spremnim za kupce do 2020. godine.

Kabina je takođe fascinantna, zahvaljujući temi u vidu mat ugljeničnih vlakana u kombinaciji s „petrolej“ plavom kožom na sedištima, tapacirungu vrata, volanu, centralnom naslonu za ruku, pa čak i patosnicama.

Rimac još uvek ne želi da odlazi u detalje vezano za unapređenja, ali navodi da će ona biti moguća zahvaljujući „novim razvojnim naporima“. Za sada, ono što znamo je da C_Two ima četiri elektromotora s kombinovanom izlaznom snagom od 1.914 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 2.300 Nm. To je dovoljno za sprint do „stotke“ za 1,97 sekundi, s tim što električnom hiperautomobilu treba samo 11,8 sekundi do 300 km/h.

Zahvaljujući velikom paketu baterija od 120 kWh, Rimac C_Two može da pređe 550 kilometara od punjenja do punjenja po WLTP-u a 650 kilometara po NEDC ciklusu.

AutoRepublika

 

(565)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments