1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki planira Jimny sa petoro vrata?
Suzuki planira Jimny sa petoro vrata?
0

Suzuki planira Jimny sa petoro vrata?

298
0
Podelite sa prijateljima:

Poslednje vesti u vezi sa Jimnyjem stižu nam iz daleke Indije, gde Suzukijeva podružnica Maruti planira varijantu sa petoro vrata.

Maruti želi da malo uveća gabarite Jimnyja kako bi se dobilo još više prostora u kabini, ali i veći prtljažnik. Agregat bi trebalo da ostane 1,5-litarski benzinac sa 105 ks.

Da li će ovaj Jimny stići nazad na evropsko tle, ostaje da se vidi, za sada i dalje važi prvobitna informacija da će se ovaj model vratiti na Stari kontinent isključivo kao komercijalno vozilo.

Podsetimo, Suzuki je rešio da povuče Jimny iz Evrope iz dva razloga. Prvo, japanska marka želi da smanji flotnu emisiju štetnih gasova u ovom delu sveta, stoga su bili primorani da revidiraju svoju gamu.

Tako je Jimny bio žrtva svog benzinskog motora koji emituje previše štetnih gasova. Drugi razlog za povlačenje simpatičnog SUV-a iz Evrope jeste da je rok isporuke novih vozila bio veoma dugačak, jer se Jimny pravi samo u jednoj fabrici.

AutoRepublika

(298)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments