1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen: Tiguan i Arteon dobijaju plug-in hibridne varijante
Volkswagen: Tiguan i Arteon dobijaju plug-in hibridne varijante
2

Volkswagen: Tiguan i Arteon dobijaju plug-in hibridne varijante

148
2
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač iz Nemačke potvrdio je da će modeli Tiguan i Arteon ove godine dobiti hibridne verzije. 

Volkswagen nastavlja sa elektrifikacijom game. Nakon Golfa i Passata, sledeći na redu je pomenuti dvojac. Marka iz Volfzburga nije dala pojedinosti o hibridnom pogonskom sklopu, ali je za očekivati da Arteon i Tiguan dele isti sistem.

Elektrifikovani SUV je nešto o čemu se u Volkswagenu dugo govori. Sad već daleke 2015. godine predstavljen je konceptualni Tiguan GTE, dok je ovaj SUV u hibridnoj formi već dostupan, ali samo u Kini. Hibridni Tiguan namenjen Kinezima koristi kombinaciju 1,4-litarskog benzinskog agregata i jednog elektromotora, a ukupno je na raspolaganju 208 ks i 400 Nm.

Pomenuti elektrifikovani SUV ima bateriju od 13,2 kWh, što mu po tamošnjem sistemu merenja autonomije omogućava domet od 52 km kada se koristi isključivo električna energija za pokretanje vozila.

Ipak, verujemo da će hibridni Tiguan i Arteon za evropsko tržište preuzeti sklop iz Passata GTE. Možda bude bilo nekih izmena kada je reč o performansama ili baterijama, ali teško je poverovati da će biti velikih promena. Podsetimo, Passat GTE isporučuje 215 ks i 400 Nm, a baterija od 13 kWh omogućava mu autonomiju kretanja od 56 km (kada se koristi samo električna energija).

Arteon i Tiguan bi trebalo da prođu tretman osvežavanja u narednih nekoliko meseci. Arteon će dobiti u ponudi i karavansko izdanje, s obzirom na to da se pokazalo da postoji potreba i za takvom varijantom.

Restilizovani duo trebalo bi da se nađe u izložbeno-prodajnim salonima krajem ove ili početkom naredne godine.

AutoRepublika 

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovo sa 215 ks mi deluje razumniji sklop od onog iz plug-in 3008 (i ostalih uz PSA grupe koji koriste taj sklop), koji, ako se ne varam, ima „ukupno“ 300 ks ? Čemu 300ks ? Za koji … ?

D_C

Slazem se 100%. Passat i Superb hibrid su vrlo kompletna vozila. Sa mogucnoscu da se vozis do 130km/h i do 50km bez paljenja SUS motora, realno vecinu svakodnevne voznje zavrsava struja koju dopunjavas preko noci kada auto parkiras u garazu, naravno ako je imas. Za duza putovanja je 1.4 turbo sasvim dovoljan a tu je opet elektro-motor da mu pomogne. Mislim da je daleko prihvatljivije resenje za normalnog korisnika od Toyota i Honda hibrida, pri cemu naravno ne mislim na taksiste i sve druge koji ne izlaze iz auta i voze skoro u potpunosti u gradskom saobracaju. Nova Octavia i… Pročitaj više »