1. Home
  2. Vesti
  3. Prodaje se „novi“ Chevrolet C/K 454 SS iz 1990. godine
Prodaje se „novi“ Chevrolet C/K 454 SS iz 1990. godine
0

Prodaje se „novi“ Chevrolet C/K 454 SS iz 1990. godine

1.23K
0
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da Amerikanci izuzetno vole pikap kamionete. Oni čine oko trećinu prodaje svih novih vozila, a Ford F-Series je tradicionalno najprodavaniji proizvod u ovoj državi već skoro 40 godina. U takvim uslovima, niko nije iznenađen što su tokom tih istih godina debitovali i razni pikap modeli sa sportskim duhom, o čemu se ranije imali prilike da čitate na našem sajtu.


U oglasu se sada našao jedan kultni model iz kasnih osamdesetih i ranih devedesetih godina prošlog veka. Reč je o Chevroletovom velikanu C/K u 454 SS (Super Sport) paketu opreme koji je do sada prešao svega 26 milja (42 kilometra).

Kompanija Classic Cars of Sarasota iz američke savezne države Floride kaže da je pikap prethodno pripadao privatnom vlasniku kao deo kolekcije, a priča da je u pitanju „nov“ primerak, svakako nije preterivanje. Primera radi, sedišta su još uvek prekrivena zaštitnim materijalima dok su prodajni detalji na papiru iz salona, još uvek zalepljeni na jednom od prozora.

Firma takođe kaže da je pikap proveo poslednjih trideset godina u klimatizovanoj garaži i da je Sunce jako malo video. S mehaničke strane, Classic Cars of Sarasota je nedavno zamenio ulje u motoru i menjaču i ubacio novi alkumulator, dok je ostatak vozila u originalnom stanju. To se odnosi i na svećice, vazdušni filter i pneumatike.


Kao što mu ime kaže, ispod haube se krije „kamionski“ V8 agregat zapremine 454 kubna inča (7,4 litre) koji razvija 230 konjskih snaga i 522 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosila na zadnje točkove preko trostepenog automatskog menjača, a proizvodnja se odvijala od 1990. do 1994. godine i u tom periodu je prodato 13.748 jedinica.

C/K 454 SS svakako nije bio jeftin model i originalni vlasnik je za njega morao da izdvoji 18.863 američkih dolara, što je oko 37.000 zelenih novčanica mereno današnjom vrednošću dolara. Tako će i novi vlasnik morati da izdvoji veliku sumu novca i to čak 52.900 dolara ukoliko želji da postane vlasnik ovog specijalnog modela.

Radi poređenja, novi Chevrolet Silverado s V6 motorom i 285 konjskih snaga danas košta oko 28.000 američkih dolara, ali ako pogledamo koliko je C/K 454 SS specijalan i redak model, nema sumnje da će se prodati u rekordnom roku.

AutoRepublika

(1230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments