1. Home
  2. Vesti
  3. BMW planira superautomobil?!
BMW planira superautomobil?!
0

BMW planira superautomobil?!

387
0
Podelite sa prijateljima:

Već duži niz godina ljubitelji bavarske marke zameraju menadžmentu nedostatak pravog superautomobila u ponudi.

Kako prenose britanski stručni mediji, BMW trenutno razmatra plasiranje superautomobila koji bi bio zasnovan na modelu i8. U tom automobilu nemački brend stavio bi akcenat na elektrifikaciju i korišćenje laganih materijala sa očiglednom namerom da se demonstrira tehnologija kojom raspolaže div iz Bavarske.

Ipak, i8 neće dobiti direktnog naslednika, već bi potencijalni superautomobil trebalo da bude kruna ponude M odeljenja, a kao direktan rival vidi se McLaren 570S.

Klaus Frelih, rukovodilac BMW-a izjavio je povodom planova za navedeni model sledeće: „Ako imamo kompaktan i veoma snažan elektromotor, šasiju od ugljeničnih vlakana i snažan SUS agregat, i ako se to sve zajedno lepo složi, onda imate jedan strašan performantni paket!“

Frelih je dodao da će elektromotori plavo-belog propelera postati i manji i snažniji, što će doneti nove benefite. Ipak, očekuje se da bi nadolazeći superautomobil napustio koncepciju i8 kada se radi o SUS agregatima. Naime, ovaj model koristio bi daleko veći i snažniji motor sa unutrašnjim sagorevanjem, najverovatnije bi u pitanju bila pogonska jedinica sa šest redno postavljenih cilindara. Kada je reč o ukupnoj snazi, navodi se želja BMW-a da njihova uzdanica razvija najmanje 700 ks!

Ukoliko do stvaranja superautomobila zaista i dođe, on bi trebalo da se nađe na tržištu do 2023. godine, a cena će sigurno prevazilaziti 180.000 evra.

Šef razvoja BMW-a, gospodin Frelih, naveo je da je konančna odluka o novom superautomobilu veoma blizu ali i otkrio planove ove marke za budućnost. Prema njegovim rečima, svi modeli ove kuće biće spremni za elektrifikaciju od 2021. godine. Osim toga, i performantno M odeljenje radiće na električnim automobilima, ali tek onog trenutka kada njihova masa bude znatno manja nego što je danas.

AutoRepublika

 

(387)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments