1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija Toyote Land Cruiser ostaje bez V8 agregata?
Nova generacija Toyote Land Cruiser ostaje bez V8 agregata?
1

Nova generacija Toyote Land Cruiser ostaje bez V8 agregata?

796
1
Podelite sa prijateljima:

Japanski Best Car navodi da će se Toyotin terenac u narednoj iteraciji odreći V8 dizel motora. 

Pomenuti magazin poznat je po svojim proverenim informacijama kada je reč o japanskoj automobilskoj industriji, i osim što tvrdi da će Land Cruiser ostati bez pomenute pogonske jedinice, ističe da će Toyota pomeriti i datum premijere nove generacije.

No, pomalo je čudno to što Best Car piše da će 4,5 litarski V8 otići u penziju, dok če na njegovo mesto stupi „čistiji“ 2,8-litarski turbo dizel motor. Osim toga, navodi se i da će u ponudi biti 3,5-litarski V6 benzinski agregat, kao i hibridni sklop baziran upravo na ovom motoru.

Best Car navodi i da će 2,8-litarski dizel biti uparen sa šestostepenim automatskim menjačem, dok će snagu na točkove kod V6 agregata prenositi „automatik“ sa osam stepeni prenosa.

Sasvim je moguće da su izneti podaci tačni samo za japansko tržište, s obzirom na to da postoji potražnja za V8 pogonskom jedinicom kod velikog terenca. Ipak, promene namenjen Japanu verovatno će se reflektovati i na evropskom tržištu.

Nerealno je očekivati da novi Land Cruiser zadrži u ponudi na Starom kontinentu mamutski V8 dizel motor. Jednostavno, sa ovakvim pritiskom na automobilsku industriju i sa normama u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova, Toyota ne može sebi dozvoliti prodaju „prljavog“ dizelaša sa osam cilindara.

Japanci takođe navode da će nova generacija Land Cruisera ostati sličnih dimenzija aktuelnom modelu, te da neće biti velikog rasta. Ipak, ističu da će ponuda prostora u kabini biti izdašnija, kao i da će se zadržati konfiguracija sa dva odnosno tri reda sedišta.

Best Car veruje da će premijera novog Land Cruisera biti održana sredinom naredne godine.

AutoRepublika 

(796)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Hoće li i dalje ostati u ponudi i petostepeni manuelni menjač, kao što je sada to slučaj? Uz baznog benzinca, ako se ne varam. Bruka, za mene …