1. Home
  2. Vesti
  3. Honda HR-V kao inženjering uzor za Ford EcoSport
Honda HR-V kao inženjering uzor za Ford EcoSport
0

Honda HR-V kao inženjering uzor za Ford EcoSport

221
0
Podelite sa prijateljima:

Inženjeri američkog Forda iskazuju posebno interesovanje za supkompaktni krosover Honda HR-V. Deluje da su Japanci postavili domaći zadatak kolegama iz Amerike, barem kada je u pitanju razvoj Fordovog predstavnika u segmentu, modela EcoSport koji se prodaje u više od 140 zemalja, a proizvodi u šest fabrika širom sveta.

Naime, primerak “dominantnog univerzalca” HR-V sa obručem upravljača na levoj strani, što je posebna retkost u sredini u kojoj je fotografisan, je zapažen na parking prostoru ispred divizije Ford Asia Pacific Product Development, u severozapadnom Melburnu.

Na zadnjem vetrobranskom staklu male Honde, nalazi se nalepnica sa natpisom Daitan Honda, što je bilo dovoljno Gugl pretraživaču da nam otkrije da je vozilo kupljeno u izložbeno prodajnom salonu japanske marke koji je smešten na teritoriji Brazila.

Najveća predstavništva kompanije Daitan locirana su u Sao Paulu, koji je ujedno i sedište ćerka firme Forda, odnosno brazilskoj diviziji američkog proizvođača koja ima veliki uticaj na razvoj modela EcoSport, čemu u prilog govori i činjenica da je originalna verzija Fordovog mališana sa povišenom pozicijom sedenja, lansirana upravo na tom mestu, tokom 2003. godine.

Ovo nije prvo vozilo koje je nabavljeno u Brazilu, a očigledno brodom dopremljeno u Australiju, i koje su tamošnji novinari zapazili. Isto se desilo kada su, opet inženjeri Forda, istraživali šta to kupcima nudi mali hedžbek Hyundai i20, tokom 2015. godine.

Opšte poznato je da Ford polako ukida ponudu putničkih automobila u korist modela sa povišenim klirensom, pa je onda jasno da i sam EcoSport dobija na značaju. Originalno je predstavljen u Indiji, ali sada se proizvodi i u Brazilu, Kini, Rumuniji, Tajlandu i Rusiji.

Ford pored EcoSporta, trenutno radi na razvoju krosovera srednje veličine, nazvanog Baby Bronco, za koji je ogromna verovatnoća da u poduhvatu njegovog oblikovanja učestvuju i inženjeri iz divizije Ford Asia Pacific.

AutoRepublika

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments