1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen grupa suspenduje proizvodnju u Rusiji
Volkswagen grupa suspenduje proizvodnju u Rusiji
0

Volkswagen grupa suspenduje proizvodnju u Rusiji

133
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački gigant zaustaviće proizvodnju u Rusiji od 30. marta do 10. aprila, usled nedostatka komponenti neophodnih za sklapanje novih automobila. 

Nestašica delova prouzrokovana je naravno velikom epidemijom korona virusa u Evropi. Volkswagen je objavio da će proizvodnja biti stopirana u fabrici u Kalugi, kao i u pogonu u Nižnjem Novgorodu gde GAZ sklapa modele VW grupacije.

U Kalugi Volkswagen grupacija proizvodi tri modela: Tiguan, Polo u sedan varijanti i Škodu Rapid. S druge strane, Škodini automobili Karoq, Kodiaq i Octavia silaze sa proizvodnih linija u Nižnjem Novgorodu.

Volkswagenov ogranak u Rusiji naveo je da je i dalje u stanju da sklapa automobile, ali da će ih pogoditi zatvaranje drugih fabrika u Evropi, te da zbog nedostatka delova neće biti u stanju da vrše svoje operacije kako bi trebalo.

Rusija je veoma važno tržište za VW grupaciju, te otuda i dva pogona u toj zemlji. Volkswagen je lokalizovao proizvodnju čak 5.000 komponenti u Rusiji, a sarađuju sa više od 60 tamošnjih proizvođača delova.

AutoRepublika 

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments