1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. VW unervozio distributere kašnjenjem u podizanju cena vozila u maloprodaji
VW unervozio distributere kašnjenjem u podizanju cena vozila u maloprodaji

VW unervozio distributere kašnjenjem u podizanju cena vozila u maloprodaji

237
2
Podelite sa prijateljima:

Verovali ili ne, ali nemački specijalizovani medij “Automobilwoche” je preneo vest o tome da je imao uvid u pismo koje je najveći nemački proizvođač motornih vozila, grupacija Volkswagen poslala predstavnicima distributerske mreže u kom se navodi da se kasni s planiranim povećanjem cena automobila, što će biti realizovano u kasnijem delu meseca.

Konstruktor iz Volfzburga je ovo kašnjenje opravdao „tehničkim razlozima“, a kao novi datum za koji se planira radost za trgovce i proizvođače, a nova tuga i udar na novčanikek kupaca, se imeštaju za koji dan kasnije, odnosno za osmi jun, kao prvi dan faznog i višekratnog povećanja cena.

Odloženo povećanje cena izaziva bes i frustraciju kod trgovaca i u takvom epilogu, ulogu ne igra samo kratkoročna promena plana. Mnogi su se takođe pitali da li će njihovi kupci i dalje moći da priušte automobile s obzirom činjenicu da inflacija i rastuće cene energenata sve više divljaju, navodi pomenuti list “Automobilwoche”. Osim toga, teško da bi nešto od poskupljenja stiglo do trgovaca, odnosno teško je verovati da bi trgovci na svoj teret prihvatili i makar jedan delić rasta cena inputa (ulaznih troškova).

VW je inače sredinom maja objavio da će postepeno uvećavati cene automobila iz portfelja marke sve do 14. jula, a što je motivisano rastom cena energenata i sirovina. Zavisno od konkretnog modela, primerci pokretani radom motora s unutrašnjim sagorevanjem bi se prodavali po cenama koje bi bile više za 3 do 3,4% nego ranije, prenosi dalje priču “Automobilwoche”, pozivajući se na jednu drugu poruku koju je principal poslao predstavnicima maloprodajne mreže.

Kada se priča na ovu temu povede o cenovnom pozicioniranju baterijskih četvorotočkaša, tu Volkswagen nastupa rafiniranije i rast cena maskira kroz priču o „unapređenju proizvoda“. Tako će model VW ID.3 poskupeti za 1.100 evra, dok će pod maskom usavršavanja poskupeti i modeli s oznakama ID.4 i ID.5. Za njih će nesrećnici u budućnosti izdvajati i po 1.400 evra više nego danas.

Ovo je „ko zna koje po redu“ poskupljenje koje je sproveo Volkswagen u prethodnom dvanaestomesečnom periodu. Pride, tokom 2021. godine je zabeleženo takođe više prilika u kojima su cene vozila ove nemačke grupacije krenule ka stratosferi.

AutoRepublika

(237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Juče je objavljena vest kako Rusija stavlja pod kontrolu izvoz retkih i skupih gasova, za proizvodnju čipova i drugih proizvoda. S obzirom da Rusija i Ukrajina čine nekih 30% svetske ponude, biće zanimljivo u proizvodnji automobila.

Pitam se zašto Rusi ne prave fabriku čipova, jeftina radna snaga, njihov gas… Cepaj samo, tražena roba

moron

Cene treba redovno podizati … Zbog mentalnog zdravlja kupaca. I rokove isporuke što više produžavati.
Jedan moj drugare krajem prošle godine poručio škodu. A u medjuvremenu i platio, očekujući da će ona u aprilu, kako su mu u startu rekli.
Trenutna informacija prodavca prema njemu „je da se nadaju da će kola stići do Nove godine.“