1. Home
  2. Vesti
  3. U Rusiji se više ne nudi niti jedan nov uvozni Renault
U Rusiji se više ne nudi niti jedan nov uvozni Renault
7

U Rusiji se više ne nudi niti jedan nov uvozni Renault

6.11K
7
Podelite sa prijateljima:

Obustavljena prodaja Koleosa u Rusiji

Renault je u Ruskoj Federaciji rasprodao postojeće zalihe krosovera Koleos, na koji način je obustavljena dalja zvanična ponuda ovog modela. Kako je služba za odnose s javnošću ove marke izjavila za lokalni portal Wroom.ru, eventualna obnova prodaje Kolesa nije u planu francuskog proizvođača.

To ujedno znači da će, od ovog trenutka pa nadalje, Renault u Rusiji nuditi samo putničke automobile i krosovere koji su sklopljeni na teritoriji te države. Dokker koji se montira u Maroku je još letos napustio rusko tržište, a sada je red došao i na Koleos koji je u tamošnje izložbeno-prodajne salone dopreman iz daleke Južne Koreje. Jedini preostali model koji se uvozi na pomenuto tržište, ali koji ne pripada kategoriji putničkih vozila i SUV segmentu, jeste lako komercijalno vozilo, kombi Master.

Krosover Renault Koleos, razvijen na identičnoj arhitekturi koju koristi i Nissan X-Trail, je debitovao na ruskom tržištu tokom leta 2017. godine. U ponudi su bile verzije s dvolitarskim benzinskim motorima koji su isporučivali 144 konjske snage, kao i s agregatima zapremine 2,5 litara (171 ks). Pored njih, nudio se i dvolitarski turbodizel sa 177 konjskih snaga. Sve verzije su se mogle pohvaliti pogonom na sva četiri ugla karoserije i varijatorom (CVT menjačem).

Renalut Koleos se trudio uvući pod kožu Rusima, veoma atraktivnom ulaznom cenom od 18.150 evra, ali je tražnja za njim bila izrazito slaba. Prošle godine je isporučeno samo 679 primeraka ovog modela, dok je, poređenja radi, Duster završio kod 39 hiljada „veselih likova“ s ruskim pasošem.

Još da podsetimo da smo pre par dana izvestili i o tome da je i Mazda3 „prohujala s vihorom“, to jest povukla se iz ruskih maloprodajnih hramova japanske marke. 

AutoRepublika

(6105)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Da li to ima veze s EU sankcijama? Pošto malo brendova ima u Rusiji paletu proizvoda koja je slična ovoj koju ovde imamo. Primera radi, ni Pežo ni Citroen ne nude C3 i 208 tamo, dok Renault ne nudi niti Clio, Megane i Kadjar. Opel nudi samo Grandland X i Zafiru Life. VW ima Polo Sedan, Jettu, Tiguan, Touareg, Terramont (Atlas), a komercijalna vozila su ista kao ovde. Kia, što je zanimljivo, ima veliki asortiman proizvoda, pa su u ponudi modeli od Picanta, preko 3 varijante Ria (stari i novi sedan, i X Line proterenska verzija), zatim Ceeda u svim… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane YugoFlorida
DOLF

Možda zavisi od fabrika gde se proizvode modeli.

moron

Ako smem da upitam (bez zle namere), kako si ovako dobro proučio trenutno stanje/ponudu na tržištu Rusije?

YugoFlorida

Jednostavno gledajući sajtove za Rusiju gore navedenih brendova i upoređujući sa ovim što imamo ovde.

Don

18k e? A koliko je isti kod nas?

Маринко

30 000

Don

I onda se niko nije sjetio da kupi u Rusiji i uveze?