1. Home
  2. Vesti
  3. DS se nada velikom uspehu svoje limuzine
DS se nada velikom uspehu svoje limuzine
9

DS se nada velikom uspehu svoje limuzine

1.84K
9
Podelite sa prijateljima:

Dugo se čekalo da Francuzi ponovo ponude premijum sedan, i stigao je u vidu modela DS 9. DS veruje da bi ovaj automobil mogao da doprinese značajnom rastu prodaje cele marke. 

PSA grupa svojevremeno je dobro prepoznala da postoji prostor u Evropi za još jedan premijum brend, pre svega u samoj Francuskoj, gde je lokalno stanovništvo patriotski orijentisano kada je reč o kupovini automobila. Tako je DS izdvojen kao zaseban brend i otada funkcioniše relativno uspešno.

Plasiranje sedana DS 9 je direktan udar na nemačku trojku u D segmentu, gde ovi proizvođači prodaju ogroman broj automobila na godišnjem nivou na Starom kontinentu. Koliko će DS 9 zaista biti u stanju da se nadmeće sa liderima u klasi – BMW-om Serije 3, Mercedesom C klase i Audijem 4, ostaje da se vidi.

No, nije DS-ov sedan biti samo zbog Evrope, šta više čini se da mu je veća šansa za uspeh u Kini. Šefica DS-a, Beatris Fuše, govorila je upravo o važnosti ovog modela za prodaju u Kini, ali i na našem kontinentu.

„DS 9 poseduje sve što PSA grupa ima da ponudi kada je reč o pogonskim jedinicama i savremenoj tehnologiji. Tržišni udeo ovog segmenta kada je reč o premijum vozilima u Evropi je nekih 25%, što znači da je veoma bitno da imamo model u toj klasi“, rekla je Fuše.

Fuše je dodala da u Kini postoji velika potražnja za limuzinama, te da DS računa na dobar plasman u toj zemlji. Ipak, nije stvar samo u prodaji. „Ako želite da imate premijum status, onda morate u svom portfoliju da imate sedan“, rekla je šefica francuske marke.

DS 9 trebalo bi da stigne na tržište 2021. godine, ali ovaj brend ne staje tu sa diverzifikovanjem svoje game. Nakon berline, na tržište će doći i DS 4, novi SUV, pa će tako portfolio galskog proizvođača brojati šest automobila.

AutoRepublika 

(1841)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mercedesklub.rs

Po prodaji ne, kao automobil nema sumnje da ce biti najbolji u klasi makar u prvih godinu dve prodaje, dok ne izadje nova C klasa ili ako se u Audiju sete da vise promene ovu jadnu A4

boban

jadnu A4? 😀 😀 😀
….zar ne vidis da je ovo preslikan A5 koji je u sustini A4 kupe?

Mercedesklub.rs

A5? Zanimljivo, apsolutno ni po cemu ne lici…lici na 508 sto je i ocekivano, po meni ne bas opravdano, jer je ovo ipak DS, ali na Audi nikako. Nit je trenutni Audi toliko dizajneski uspesan da bi ga bilo ko kopirao

Zvezdan Božinović

FWD maksimalno do C segmenta, ali to onda nije premijum…. U svakom slučaju, DS i generalno, francuska industrija automobila, omiljeni su posle (nedodirljivog) BMW-a 🙂

hercegovac

Slažem se sto se tiče pogona…..SUV 4X4, a limuzine D i većeg segmenta na zadnji pogon. Mnogo razloga je što govore u prilog tome da je pravi premijum na zadnji pogon, ali smo istovremeno svjedoci da neki prmijum proizvodjači pocinju da se polako prebacuju na prednji pogon (Npr. BMW, Lexus…) sto nadam se nece biti opste pravilo,

boban

Sreca pa nije precrtan A5 😀 😀 😀
I francuzi i koreanci su zalicili na kola tek kad su ih Svabe poceli dizajnirati…

Zoca

Francuzi patriote Jesu al’ se ovo cudo treba sklapati u Kini!?

Milena iz Dragobraće

Prvo su godinama pljačkali ovaj narod, sad prave i limuzine i to sad kad je našem narodu najgore, kada predsednik Vučić sve napore ulaže da nađe vakcinu i pobedi ovaj opaki virus. Žuti lopovi, nemam reči!

Zvezdan Božinović

Tako je Cico, pokaži nam koliko čovek treba da bude glup da bi glasao za ovog šarlatana….