1. Home
  2. Vesti
  3. Snimljen Volkswagen Tarek kao drugačije našminkani Tharu
Snimljen Volkswagen Tarek kao drugačije našminkani Tharu
0

Snimljen Volkswagen Tarek kao drugačije našminkani Tharu

282
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački SUV pod nazivom Volkswagen Tharu je debitovao na kineskom, u ovom slučaju lokalnom tržištu još tokom 2018. godine. Radi se u stvari o konvertovanom modelu Škoda Karoq. To je krosover postavljen na MQB platformu, s tim što je prilagođen specifičnom ukusu tamošnjeg kupca, što će reći da poseduje više milimetara između osovina.

Bilo kako bilo, rukovodstvo kompanije je tvrdilo u samom početku tržišnog života Tharua da će model postati predmet ponude širom sveta. Prema inicijalnom planu, Tharu je trebalo da dospe na proizvodne trake ruske, meksičke i argentinske fabrike Volkswagena, ali bi iz proizvodnih kompleksa izlazio pod novim nazivom: Volkswagen Tarek. Pred nama je upravo takva jedna verzija koja se nehotice našla ispred foto-aparata radoznalog reportera iz Meksika.

Volkswagen Tharu

Sudeći prema onome što nam čulo vida prenosi, Tarek će se razlikovati od kineskog Tharua samo po stilu prednjeg i zadnje dela vozila. Dakle, različiti su branici, svetlosne grupacije s obe strane vozila, dok je i maska hladnjaka preoblikovana.

Meksički krosover više ne liči na veliki SUV iz Amerike Volkswagen Atlas / Teramont. Prema preliminarnim informacijama, obe verzije (kineska i meksička) će posedovati identičan međuosovinski razmak (2.681 milimetar) i sličnu dužinu (4.468 metara). Udarna pogonska jedinica Tareka će biti ona s oznakama 1.4 TSI. Uparena je sa klasičnim Volkswagenovim automatskim menjačem.

Premijera Tareka će biti organizovana u drugom delu godine.

Što se tiče Evrope i modela Tharu, treba znati da je početak proizvodnje ovog SUV-a planiran za ovu godinu, a na teritoriji Ruske Federacije. Za montažu će biti zaduženo postrojenje GAZ grupe iz Nižnjeg Novgoroda, dok će sam proizvod na četiri točka biti potpuna replika Škode Karoq.

AutoRepublika

(282)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments