1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Odložene F1 trke u Bahreinu i Vijetnamu
Odložene F1 trke u Bahreinu i Vijetnamu
1

Odložene F1 trke u Bahreinu i Vijetnamu

119
1
Podelite sa prijateljima:

Velike nagrade Bahreina i Vijetnama su odložene, saopštila je zvačno Formula 1.

Nakon otkazivanja inauguralne ovosezonske trke, koja je trebalo da se održi u Melburnu (Australija), F1 je potvrdila odlaganje i druge i treće runde ovogodišnjeg šampionata.

Novi datumi održavanja trka nisu potvrđeni a Formula 1 kaže da će „pratiti situaciju i odvojiti neophodno vreme da prouči održivost potencijalnih alternativnih datuma za svaku trku kada se stvari budu popravile“.

„Globalna situacija u vezi s COVID-19 je fluidna i veoma teška za prognozu, tako da je ispravno da odvojimo vreme da bismo procenili situaciju i doneli odgovarajuće odluke“, rekao je šef F1, Čejs Keri. „Ovu odluku donosimo zajedno s FIA-om i našim promoterima, da bismo osigurali bezbednost za sve one koji su uključeni u Formulu 1, kao i za naše fanove.“

Otkazivanje prve tri trke znači da bi sezona, teoretski, mogla da započne s Velikom nagradom Holandije početkom maja, ali su Formuli 1 priznali da „s obzirom na drastično povećanje broja obolelih u Evropi, to će biti redovno revidirano.“

Ono što se čini izvesnijim je da bi sezona mogla da započne s Velikom nagradom Azerbejdžana u junu.

VN Kine je otkazana još pre mesec dana.

AutoRepublika

(119)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
xtrimi

Sada su ispali malo pametniji