1. Home
  2. Sport
  3. Fernando Alonso ne napušta trkanje – sledeći cilj „tripla kruna“
Fernando Alonso ne napušta trkanje – sledeći cilj „tripla kruna“
0

Fernando Alonso ne napušta trkanje – sledeći cilj „tripla kruna“

198
0
Podelite sa prijateljima:

Fernando Alonso kaže da želi da postane najbolji vozač na svetu i da nema nameru da u skoro vreme odustane od trkanja.

Dvostruki šampion u Formuli 1 je konstatovao da je motivisan ciljem da dokaže da je „najbolji vozač na svetu“, tako da neće napustiti svet brzine u bliskoj budućnosti.

Kao što je poznato, Alonso je napustio F1 na kraju prošle sezone, što ne čudi nakon čitavog niza frustrirajućih godina, gde je najčešće bio najbolji vozač na gridu, ali bez odgovarajućeg automobila da to i „parafira“. Nakon neuspeha da s Ferrarijem dođe do titule, popularni Nando je odlaskom u McLaren (sem u finansijskom smislu) napravio najgori potez karijere, jer se našao u bolidu koji je bio među najslabijim u konkurenciji.

Španac je sada fokusiran na to da postane drugi vozač u istoriji s „triplom krunom“, koju bi mu donela pobeda na Indianapolisu 500 sledećeg meseca. Svakako, držimo mu palčeve da u tome uspe.

Prošle godine, Alonso je postao pobednik 24 časa Le Mana, Rolexa 24 u Dejtoni i 1000 milja Sebringa. Takođe, trenutno je vodeći u 2018/2019. FIA WEC šampionatu, pored Sebastijena Buemija i Kazukija Nakađime.

Na pitanje šta želi da postigne u ovoj fazi karijere, Alonso je odgovorio: „Da budem najbolji vozač na svetu, što mislim i da jesam.

Verujem da svako za sebe misli da je najbolji, ali to je teško dokazati, posebno u Formuli 1, posebno ukoliko nemate odgovarajući paket za tu sezonu.

Bio sam veoma konkurentan mnogo godina u Formuli 1, dovoljno srećan da osvojim i šampionate. Čak je i moja poslednja sezona bila verovatno najbolja s 21:0 (u kvalifikacijama) protiv timskog kolege (Stofela Vandorna). To je nešto što nisam uradio do tog momenta u karijeri.

Sada, s pobedama na 24 časa Le Mana, u Dejtoni, Sebringu, nadam se da ću biti konkurentan i na Indy 500, a možda mogu da uradim neke stvari i van asfalta, jer ne dešava se u ovom sportu sve na ravnoj podlozi.“

Samo četiri meseca nakon završetka F1 karijere, Alonso se vratio u akciju u McLarenu MC34, tokom sezonskog testiranja u Bahreinu, a do kraja meseca će testirati i za Dakar reli, po prvi put u karijeri. Međutim, Španac je rekao da ne ispituje različite automobile samo da bi se zabavljao.

„U potrazi sam za izazovima“, objasnio je on. „Ne radi se o čistoj zabavi. Ponekad čitam, kada testiram neka vozila, kažu ‘srećni smo što se zabavljaš, ali molim te, vrati se u Formulu 1, vrati se na pravi posao, tu je prava zabava.’

Ja se ne zabavljam kada ispitujem mogućnosti tih automobila. Nemam predstavu o njima, potrebno je da mi kažu kako to rade, kada koriste pun gas i kočnice istovremeno, u reli stilu.

Učite od nule. Treba da čitate izbočine, predviđate stvari. Definitivno, potrebno je uložiti veliki napor za svaki od tih izazova i u isto vreme konstantno i mnogo učiti.

Samim tim, ne radim to iz zabave, radim to da bi rešavao teškoće, zbog izazova, i da bih, nadam se, postao bolji vozač.“

Alonso nije želeo da stavi konkretan krajnji datum na svoju trkačku karijeru, rekavši da će nastaviti sve dok se oseća konkurentnim.

„Sve dok se osećam snažnim da to iznesem i dok se osećam konkurentnim, nastaviću“, naglasio je on. „Možda jednog dana uskočim ponovo u bolid Formule 1 i tu bude momak u istom automobilu, koji je brži od mene, ili uskočim u drugi automobil i takođe uvidim da je drugi momak brži od mene u istom vozilu. Za sada, to se još uvek nije desilo, tako da ću nastaviti da vozim.“

AutoRepublika

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments