1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Nedostaje vam moćan zvuk iz izduva? Ovaj Tesla Model 3 rešava „problem“ (VIDEO)
Nedostaje vam moćan zvuk iz izduva? Ovaj Tesla Model 3 rešava „problem“ (VIDEO)

Nedostaje vam moćan zvuk iz izduva? Ovaj Tesla Model 3 rešava „problem“ (VIDEO)

1.04K
1
Podelite sa prijateljima:

Nedostaje vam moćan zvuk SUS motora? Nema problema, elektromobil može i to da pruži.

Već na prvi pogled je jasno da ovo nije običan Tesla Model 3. U redu, reč je o Performance verziji, ali ono što ovaj automobil čini zaista specijalnim su brojne modifikacije kroz koje je prošao. Standardni točkovi su zamenjeni Vossen jedinicama od 21 cola, iza kojih se nalazi KW ogibljenje, koje je karoseriju približilo tlu, pružajući moćniju pojavu.

Automobil se pojavio na Archie Hamilton Racing kanalu na YouTubeu, a krasi ga i suptilni paket od ugljeničnih vlakana s diskretnim spojlerom na poklopcu prtljažnika. Ono što će u svakom slučaju izazvati kontroverzu je generator veštačkog zvuka, koji imitira režanje iz „auspuha“, kod vozila koje je inače nečujno.

Milltek Sport je firma koja razvija izduvne sisteme još od 1983. godine, a u ponudi imaju nešto pod imenom Aktivna kontrola zvuka, i to za različite modele, od Ford Rangera do Audija Q7. Oni su takođe radili na sličnom proizvodu za Tesla Model 3, da bi vozačima pružili mogućnost da jednostavno biraju između nekoliko tipova „grmljavine“ iz izduva, i to uz pomoć aplikacije na smartfonu.

Ukupno je deset audio fajlova, uz melodiju „Ratova zvezda“, za sve ljubitelje ove kultne franšize.

Ova „igračka“ košta oko 1.200 funti i može se konfigurisati u smislu da zvuk možete učiniti tišim ili glasnijim, podešavati visinu i dubinu i slično. Po Milltek Sportu, „Active Sound Control“ uz pomoć algoritama izračunava vezu između vozne površine, brzine, pozicije papučice gasa i snage, da bi lažni zvuk „iz izduva“ bio što bliži realnoj stvari.

Dok neki smatraju da ovaj sistem negira svrhu kupovine električnog automobila, drugima nedostaje grleni zvuk V8 ili jednostavno žele da pokriju zvuk strujanja vazduha i kotrljanja pneumatika. Sve u svemu, što se nas tiče, kome se ne sviđa ne mora ovo da priušti, a uostalom, uvek može da se isključi.

AutoRepublika

(1036)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
kola

tragikomendija – decija igracka