1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley pretvoren u „tenk“ oborio brzinski rekord na Bajkalskom jezeru (VIDEO)
Bentley pretvoren u „tenk“ oborio brzinski rekord na Bajkalskom jezeru (VIDEO)
0

Bentley pretvoren u „tenk“ oborio brzinski rekord na Bajkalskom jezeru (VIDEO)

281
0
Podelite sa prijateljima:

U neko vreme prošle godine, stigle su neobične novosti iz Rusije. Naime, ekipa iz AcademeG je jedan Bentley pretvorila u potpuno funkcionalan „tenk“. U to vreme su još uvek radili na nekim detaljima, da bi Bentley Ultratank bio sada kompletiran.

Ne samo što je završen, već je postavio novi rekord na Bajkalskoj milji 2020. Reč je o brzinskom takmičenju koje se održava na smrznutoj površini Bajkalskog jezera u Sibiru.

Bloger Konstantin Zarucki iz AcademeG je vozio Ultratenk, postigavši brzinu od 124 km/h, što je oficijelni rekord ovog događaja. On je obećao da će tim popraviti rezultat s narednim izdanjem.

„Iskreno, mislili smo da jedna milja neće biti dovoljna da stignemo do rekordne brzine, ali bila je“, rekao je Zarucki. „Vratićemo se sa 600 ks i napašćemo brzinu od 150 km/h.“

Ultratenk je zapravo prva generacija Bentley Continentala GT s gusenicama vojnih specifikacija i odgovarajućim modifikacijama. Umesto originalnog W12, tu je Audijev V8.

Bajkalska milja je lansirana kao neformalan skup 2019, ali su reakcije na događaj bile do te mere pozitivne da su organizatori odlučili da ga pretvore u godišnju manifestaciju. Cilj je postavljanje različitih brzinskih rekorda za razno-razna modifikovana vozila, na zaleđenoj površini jednog od najvećih jezera na svetu. Tu su tri posebno opremljene staze dugačke između osmine milje i pune milje.

Ipak, vlasti su izdale upozorenje za izdanje 2020., koje se održalo između 27. februara i 1. marta, da led nije dovoljno debeo na nekim mestima. Ipak, sve je proteklo bez incidenata.

AutoRepublika

(281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments