1. Home
  2. Prezentacije
  3. Stigao je novi Audi A3 Sportback! (GALERIJA)
Stigao je novi Audi A3 Sportback! (GALERIJA)
10

Stigao je novi Audi A3 Sportback! (GALERIJA)

7.28K
10
Podelite sa prijateljima:

Audijev kompakt ulazi u svoju četvrtu generaciju.

Što se tiče samog dizajna, eksterijer je evolutivni iskorak u odnosu na prethodnu iteraciju i tu nema nikakvih velikih iznenađenja, uostalom ovo je već dobro poznata praksa nemačkih premijum brendova.

Novi A3 Sportback ipak je porastao naspram nekadašnjeg modela. Sada je duži i širi za 3 centimetra, ali je međuosovinsko rastojanje ostalo isto i iznosi 264 cm. Audijevi inženjeri posebno su se potrudili oko aerodinamičnosti karoserije, pa se tako A3 može pohvaliti sa vrlo dobrim 0,28 cd.

Promene koje su se odigrale na polju gabarita imale su posledicu nešto veći kapacitet prtljažnika koji sada iznosi 380 litara, dok se spuštanjem zadnjih sedišta dobija čak 1.200 litara korisnog prostora.

Pa, iako eksterijer vozila nije dakle nekakvo iznenađenje, promene u kabini su mnogo očiglednije i veće. Reklo bi se da je Audi bio pomalo inspirisan i sa enterijerom vozila kakav trenutno forsira Lamborghini, uostalom italijanska marka i jeste u svojini nemačkog brenda.

Ispred vozača je digitalna instrumentalna tabla dijagonale 10,25 inča, no ona može biti i veća od čak 12,3 inča. Povrh centralne konzole je displej od 10,1 inča za kontrolu informativno-zabavnog sistema. Audi ipak nije odstranio sve prekidače i dugmiće, što je odlična vest, jer premeštanje svih opcija na ekran osetljiv na dodir nije naročito praktično rešenje.

Što se tiče palete motora, ni ovde nema nekakvih velikih iznenađenja, jer su to agregati sa kojima smo se sveć sretali kod bezbroj drugih modela VW grupacije. Dakle, kada je reč o benzincima u ponudi je 1,5-litarski TSI motor koji raspolaže sa 150 ks i može imati pomoć blagog hibrida. Potom tu je i 1,0-litarski trocilindraš koji razvija 110 ks.

Za one koji još uvek nisu spremni da se odreknu dizel pogonskih jedinica, Audi je pripremio 2,0 TDI u dve varijante: sa 116 i 150 ks. Kupci će moći da biraju između šestostepenih manuelnih menjača ili sedmostepenih automatskih, s ti mda će elektrifikovane varijante koristiti potonji.

Očekuje se da Audi kasnije obogati ponudu motora, te da će se u portfoliju naći i plug-in hibrid, koji će koristiti postavku koju smo već videli kod Golfa GTE.

Novi Audi A3 Sportback stići će do prvih vlasnika već u maju ove godine.

AutoRepublika 

(7282)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Khrlo e Romengo

Pa ok je. Bolji je od Golfa. A Golf je „bolji“ od Oktavije. A Oktavija je prostranija od Leona. I svih ostalih „klasića“. I šta je još novo u fenomenalnoj VW grupaciji.. P.S. Čekam samo kad će da ugase ove „Bizmark“ motorne oznake, „35 TFSi“.. Ovim našim pokvarenim, alavim džukcima trebalo je manje od 10 godina da priznaju da su ispali moroni (moron, izvini, nisi se „zaštitio“..) sa onim č, š, đ, ć, ž.. na tablicama, živo me zanima kad će Audi da prizna isto..

moron

Neka ti bude „oprošteno“ …

Khrlo e Romengo

Pa ok je. Bolji je od Golfa. A Golf je “bolji” od Oktavije. A Oktavija je prostranija od Leona. I svih ostalih “klasića”. I šta je još novo u fenomenalnoj VW grupaciji.. P.S. Čekam samo kad će da ugase ove “Bizmark” motorne oznake, “35 TFSi”.. Ovim našim pokvarenim, alavim džukcima trebalo je manje od 10 godina da priznaju da su ispali moroni (moron, izvini, nisi se “zaštitio”..) sa onim č, š, đ, ć, ž.. na tablicama, živo me zanima kad će Audi da prizna isto..

Khrlo e Romengo

(Audi je Audi, al dvaput je dvaput..)

J4ZZER

Ja nisam odusevljen… Mozda sam klasicar, ali bas pre neki dan se vozih u sada vec starom Audiju a3 (pre facelifta) i onaj enterijer mi je vanvremenski lep, ovaj novi mi je… previse nakicen.

A i spolja mi je nakicen kao jelka, istina ja kao vlasnik Civica nemam pravo da nekom drugom automobilu kazem da je kitnjast, ali ovo je ipak „premium“

Balkanboj

“ istina ja kao vlasnik Civica nemam pravo da nekom drugom automobilu kazem da je kitnjast“

ahahahahahahah

TNT

Ono pozitivno su popusti na odlazeći model – ima sasvim solidnih za po dvadesetak hiljada, naravno novih.

moron

Koje godište su oni „akcijski“ A3 po 20 hiljadarki ?
Neobično velika deklaracija emisije CO2 za 1,6 TDI ( „CO2-Emisija: 149 g/km“ )

TNT

Površno sam gledao, ali ima ih 2019 i 2020 – meni je bio zanimljiv 1.5TFSI s-tronic za cca 22.000 – taj je 2019. Po meni nije to loša cena, posebno kada pogledamo ostale na tržištu. Ima i (sada već starih) Astri sa lepim cenama – pozdrav za Buhu…

moron

Sve i „pomozi Bože“, ali, ove „asimetrične“ centralne duvaljke klimatizacije. To bukvalno ne podnosim… A prvi put sam to, čini mi se, uočio kod aktuelnog HRVoja. I svaki put kada to iznova na nečem vidim, košmar mi počinje iznova …