1. Home
  2. Prezentacije
  3. FAW restilizovao liftbek Bestune B70
FAW restilizovao liftbek Bestune B70
1

FAW restilizovao liftbek Bestune B70

203
1
Podelite sa prijateljima:

Liftbek srednje veličine se u matičnoj Kini, na tržištu pojavio 2020. godine, pa evo i ova restilizacija pokazuje kako vreme brzo i nemilosrdno leti. Ažuriranje je sprovedeno na posve očekivan način jer se patronski FAW bavi preradama postojećih modela podmarke Bestune, evo već drugu godinu. Cilje je harmonizovati se s korporativnim stilom nazvanim Moć, čistota i savršenstvo (Power, Purity and Perfection).

Kroz postupak prilagođavanja su uspešno prošli krosoveri nazvani T77 i T99, dok je liftbek kroz modernizaciju prošao bez ozbiljnijeg revidiranja.

Ovakav stil podrazumeva obilje vodoravnih linija kao i rešetku hladnjaka lišenu okvira. Ali ono što je najvrednije pomena jeste to da je Bestune B70 ostao bez karakterističnih očnjaka, kako na nosu vozila, tako i na stražnjici. Nove zadnje signalne grupe s grafikom šahovnice su značajno izmenile imidž automobila, iako su peta vrata i odbojnik ostali netaknuti.

Na novitet su nakačeni točkovi s novim felnama, dok su deblji branici uticali na to da dužina vozila bude impresivnija za 45 milimetara (do 4,855 mm). Tako je i razmak između osovina ostao istih 2.800 mm.

Sveukupna arhitektura enterijera ostaje netaknuta, pa se na čeonom panelu i dalje nalaze isti ekrani različitog oblika, odnosno gabarita. Jedan je u ulozi instrumentacionog klastera, dok drugi igra ulogu kod očitavanja postavki multimedijalnog sistema. Kako bilo, objedinjeni su, odnosno nalaze se pod jednim staklom (ili transparentnom plastikom).

Ali, sve ono što ostade od nekadašnje punomasne kontrole klima uređaja je niz „brzih tastera“, dok su ostale funkcije izmeštene u softverska prostranstvstva. Izmenjen je izgled prednjeg panela a ručica menjača je zamenjena manjim selektorom transmisije. Držači za čaše više nemaju natkrivku.

Promena zato nije bilo u segmentu mehanike, iako je potvrđena ponuda samo prestižnijeg pogonskog sklopa. On podrazumeva dvolitarski turbobenzinski motora sa 224 konjske snage i najviših 340 Nm obrtnog momenta. Uparen je sa šestostepenom automatskom transmisijom marke Aisin.

Bazična kombinacija će najverovatnije doneti duet jednoipolitarskot turbobenzinskog četvorocilindraša i sedmostepenog, preselektivnog i robotizovanog menjača. Taj agregat odbacuje 169 konjskih snaga i 258 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sve karakteristike koje navedosmo su indikovane u specifikacijama za kinesku verziju, ali su korekcije moguće na izvoznim varijantama, pa je tako ona poslata Rusima, dolazila sa 217 (umesto pomenuti 224 KS i 160 KS, umesto 169 KS, kako maločas napisasmo).

Serijska proizvodnj osveženog liftbeka po imenu Bestune B70 će započeti u decembru, a tada će konstruktor izaći i s cenovnom politikom. Sigurno je da će i modernizovana vozila biti slata u Rusku Federaciju, ali je isto tako izvesno da će to biti tek onda kada ih Kinezi malo izgustiraju…

AutoRepublika

(203)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Dobre deklaracije za oba motora.
Šteta što taj Aisin nije AT8. AT6 je ipak malo prevaziđen.