1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mercedes osvežio E klasu (GALERIJA)
Mercedes osvežio E klasu (GALERIJA)
4

Mercedes osvežio E klasu (GALERIJA)

3.17K
4
Podelite sa prijateljima:

Restilizacija E klase bila obuhvatna, pa tako osim novog anfasa automobila imamo novitete i na polju tehnologije i pogonskih sklopova. 

Mercedes, kao i tuce drugih proizvođača, rešio je da uprkos otkazivanju ženevskog auto-salona prikaže svoje planirane premijere, a ona najiščekivanija je naravno restilizovana E klasa.

Na prednjem delu vozila promene su najočiglednije. Nova rešetka uz novu svetlosnu grupu koja sada standardno nudi LED tehnologiju u svim paketima opreme. Promena je bilo i na zadnjem delu automobila, gde su svetla izvedena tako da nalikuju na ona koja vidimo kod A klase i CLA modela.

U kabini je najveća izmena naravno MBUX sistem. Svima već dobro poznata Mercedesova postavka u vezi sa ovim sistemom jeste korišćenje dva ekrana, od čega jedan ima ulogu instrumentalne table, dok se drugi displej koristi za kontrolu informativno-zabavnog sistema. Jedna od razlika u odnosu na model pre restilizacije jeste i novi volan. Mercedes je sa osvežavanjem E klase ovaj model doveo u ravan sa drugim proizvodima iz svog portfolija kada je reč o enterijeru vozila.

Kada je reč o tehnologiji, nemačka marka implementirala je praktično sve aktivne bezbednosne sisteme koje ima da ponudi. E klasa sada dolazi sa adaptivnim tempomatom koji poseduje i start-stop sistem, tu je i AEB, potom upozorenje na objekte u mrtvom uglu, niz kamera koje nude pregled od 360 stepeni…

Što se tiče pogonskih jedinica, ovde je došlo do velikih promena. Model E450 rešio se nekadašnjeg twin-turbo V6 agregata i usvojio 3,0-litarski redni šestak sa EQ Boost tehnologijom. Snaga ipak ostaje neizmenjena, jer je vozaču na raspolaganju 362 ks i 500 Nm.

Najveći novitet je ponuda niz hibridnih pogonskih sklopova. Agregat M254 dolazi sa sistemom starter-generatora koji je u stanju da da boost od 15 kW i 180 Nm. Isti sistem koristi i motor oznake M256.

Plug-in hibridi dolaze i sa benzinskim i sa dizel SUS pogonskim jedinicama. Kod benzinaca hibridi počinju od 115 kW snage, sve do 270 kW. Taj spektar je kod dizelaša manji, i počinje od 118 kW koliko nudi najslabiji hibrid sa omrženim dizel agregatom, pa do 243 kW koliko poseduje najsnažnija varijanta.

Sve promene biće implementirane i sedan i karavan izdanju, kao i na All-Terrain verziji. Mercedes će u toku godine predstaviti i restilizovano kabrio i kupe izdanje.

Prodaja osvežene E klase počinje na proleće, a prve isporuke očekuju se na jesen ove godine.

AutoRepublika 

(3167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Eki

Prednji dio uh, kontraverza…. Zadnji dio je ovako od početka trebao da izgleda

Zvezdan Božinović

Manji broj modifikacija ponekada donese i sama smena generacija, u odnosu na ovo što vidimo kod restilizovane E klase. Prethodni mi se mnogo dopao, ni ovaj nije loš 🙂

hercegovac

Dizajnerski gledano bolje odradjen posao nego kod S klase koja je u interijeru pretjerano i neukusno svedigitalizovana. Ostaje da vidimo da li ce MB nastaviti sa neslavnim rekordom kod premijum proizvodjaca sa najvise opoziva u poslednje dvije godine ili su se uozbiljili po pitanju kvaliteta i pouzdanosti.

J4ZZER

Meni lepsi stari, elegantniji mi od ovoga…

Kod ovog mi je volan savrsen! Na SLRu bese ovakav slican volan?