1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia predstavila svoj prvi električni automobil! (GALERIJA)
Dacia predstavila svoj prvi električni automobil! (GALERIJA)
6

Dacia predstavila svoj prvi električni automobil! (GALERIJA)

893
6
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka prikazala je svog aduta među EV modelima, naravno zasnovanog na Renaultovom automobilu. 

Dacia Spring Electric je konceptualni model, u tehničkom smislu brat blizanac Renaulta City K-ZE. Prvi pogled je dovoljan da se na osnovu veselih boja i drugačijeg opšteg vizuelnog utiska shvati da u pitanju nije obična Dacia, već nešto drugo.

Rumunski model tako je zadržao oblike SUV-a, s tim da je značajno atraktivniji od bilo čega što Dacia trenutno nudi u svom portfoliju. Serijska varijanta trebalo bi da se pojavi naredne godine, a tada ćemo čuti i više o specifikacijama ovog automobila.

Pres zvaničnici niskobudžetnog brenda nisu dali previše informacija o pogonskom sklopu i svemu ostalom bitnom za ovakav model. Ono što jesu saopštili to je da će Spring Electric u finalnoj verziji raspolagati sa najmanje 200 km autonomije.

Dacia ističe da je njen EV namenjen upotrebi u urbanoj sredini, pa je i dužina od 3.730 mm u skladu sa tim. Proizvođač iz Rumunije navodi da je Spring Electric ipak porodično vozilo, pa otuda odluka da dolazi u varijanti sa petoro vrata.

Dugo se govorilo da će Dacijin EV biti među najjeftinijam u Evropi, no informacije u vezi sa cenom izostale su sa prve zvanične prezentacije.

AutoRepublika 

(893)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Baš zbog ovakvog dizajna volim Citroen.

Slavko

Mislis, Dacia-u? 🙂

Bungi

Zvezdane, imaš oko sokolovo.Iza svakog ćoška ove Dačie viri Citroen C4 Kaktus.

Khrlo e Romengo

Dakle, ipak će Kwid u Evropu, da li to znači da je na kraju homologovan za da se pojavi ovde..?

D_C

Ukoliko Renault ubode autonomiju i cenu, vrlo lako moze da se desi da gledamo najznacajniji auto ove decenije, barem na podrucju Evrope.

BojanNeki

Apsolutno istina.