1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovani Mercedes-AMG E53 (GALERIJA)
Restilizovani Mercedes-AMG E53 (GALERIJA)
0

Restilizovani Mercedes-AMG E53 (GALERIJA)

447
0
Podelite sa prijateljima:

Osveženo performantno izdanje E klase sada izgleda značajno agresivnije. 

U vizuelnom smislu, najveće promene koje je donela restilizacija za AMG E53 jesu veća rešetka, izmenjeni izgled svetlosnih grupa, kao i drugačiji difuzor i promenjene završetke izduvne cevi. Kao standard se nude naplaci od 19 cola, ali su u ponudi i oni veći od 20 inča.

Što se tiče kabine, izmene su gotovo iste kao i kod standardne E klase, s tim da je naravno ovde reč o AMG modelu, te je kvalitet upotrebljenih materijala na mnogo višem nivou.

Naravno, kod ovakvih automobila, najbitnije je šta se nalazi ispod haube. AMG E53 pogoni trolitarski redni šestak u sprezi sa EQ Boost tehnologijom. Vozaču je na raspolaganju 429 ks i 520 Nm. Prevedeno u performanse, sedan je u stnaju da ubrza do 100 km/h za 4,5 sekundi, dok je karavana za 0,1 sekundu sporiji.

Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h, no uz opcioni „vozački paket“ koji nudi AMG, ta brojak se može popeti na 270 km/h. Transmisija ostaje ista, u pitanju je devetostepeni automatski menjač koji snagu prenosi na obe osovine.

Mercedes nije dao podatke o ceni osveženog AMG E53, ali se očekuje da ona bude nešto viša u odnosu na model pre restilizacije.

AutoRepublika

(447)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments