1. Home
  2. Vesti
  3. Ubuduće do Tesle uz uplatu depozita od samo sto dolara
Ubuduće do Tesle uz uplatu depozita od samo sto dolara

Ubuduće do Tesle uz uplatu depozita od samo sto dolara

160
0
Podelite sa prijateljima:

Američka kompanija Tesla je delimično izmenila (malo)prodajnu politiku, pa se tako na američkom tržištu, počev od odmah, više ne zahteva uplata depozita prilikom naručivanja vozila od 1.000 američkih dolara za fizička i 2.500 dolara za pravna lica, već se obavezna inicijalna uplata svodi na svega 100 zelenih novčanica.

Dalja razlika se odnosi na to što je novi depozit nemoguće povratiti ni pod kakvim uslovima, za razliku od ranije kada je čak i vozilo moglo biti vraćeno u slučaju nezadovoljstva kupca. Doduše, ovo pravilo je važilo samo u prvih sedam dana od isporuke novog baterijskog četvorotočkaša.

To praktično znači da će svaka uplata na račun Tesle biti evidentirana prihodom, jer kompanija nije dužna da izvrši povraćaj novca, čak ni u slučaju da kupac odustane od vozila.

Pored ovoga, kompanija kojom operativno upravlja Ilon Mask je zabranila klijenima da vrše kupovinu identičnog modela s istom opremom u godini koja sledi nakon kupovine vozila koje je vraćeno usled reklamacije, već kupac može dobiti jedino drugi model s oznakama Tesle.

Svoje viđenje izmena politika američkog proizvođača električnih automobila dao je i Kumar Saha koji obavlja funkciju direktora prodaje, post-prodaje i nove mobilnosti u kompaniji Frost & Sullivan.

„Tesla može malo toga da izgubi najnovijom izmenom politike. Kompanija gradi imidž i proizvodne sposobnosti, i to je ono što vidimo svi. Mask voli neuobičajene poslovne poteze, one koji nisu ranije primenjivani u automobilskoj industriji. Pride, Tesla nema dilersku mrežu, pa shodno tome ni nema obavezu usaglašavanja politike s trgovcima, niti je kače propisi o franšizi. Zato oni i ne moraju da se uklapaju u konzervativne načine distribucije“.

Da dodamo da izmenjena politika tek treba da stupi na snagu u ostalim državama gde se nudi Tesla. Među njima uskoro očekujemo, prema Maskovim Twitter najavama, i Srbiju, Hrvatsku i Slovačku.

Još da dodamo da je Mask pre nekoliko dana (ponovo) odstupio s liste korisnika društvene mreže Twitter, dovodeći u pitanje smisao sopstvenog bivstvovanja na istoj.

AutoRepbulika

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments