1. Home
  2. Vesti
  3. Majstor Tusik primenjuje svoju magiju na havarisanom Gallardu (VIDEO)
Majstor Tusik primenjuje svoju magiju na havarisanom Gallardu (VIDEO)
0

Majstor Tusik primenjuje svoju magiju na havarisanom Gallardu (VIDEO)

1.73K
0
Podelite sa prijateljima:

Video broj 1: kako popraviti iskrivljenu aluminijumsku šasiju?

Temeljna reparacija karoserije vozila nakon sudara nije lak posao. Posebno je teško kada je u pitanju superautomobil prepun aluminijumskih komponenti, a da ne govorimo o egzotičnijim materijalima. Pored toga, ne možete otići do lokalnog prodavca delova i nabaviti sve što vam treba, a kada vam to i uspe, cena je „svemirska“. Ruski „limarski“ mag, Artur Tusik, ovoga puta ima za cilj da podari novi život Lamborghini Gallardu.

Ovo bi definitivno mogao da bude njegov najambiciozniji projekat do sada. Ambiciozan je do te mere da će biti podeljen u najmanje tri video klipa, s tim što je pred nama prvi.

Navodno, superautomobil iz Santa Agate je završio u jarku pri prilično visokoj brzini, tako da je oštećen čitav automobil, a posebno zadnja desna strana. Na sreću, šasija Gallarda je je aluminijuma, ne od ugljeničnih vlakana, što znači da Tusik može da pripremi svoju opremu i krene u posao.

To ne znači da je rad s aluminijumom lak, naprotiv. Mnogo je lakše ispraviti čelik, naravno. Da bi stvari bile gore, Tusik spominje da nema šematski plan ili neki drugi dokument koji bi mu pomogao u radu, već se sve svodi na njegovo lično iskustvo.

Prvi korak se odnosi na manja rastavljanja pre nego što se izvadi motor, nakon čega se automobil vraća u radionicu na ispravljanje šasije i popravku. Da ponovimo, aluminijum nema ista svojstva kao čelik, tako da je neophodna biti veoma pažljiv prilikom izvlačenja i sečenja oštećenih sekcija. Čak i tada, jedna od potpornih jedinica je pukla pod opterećenjem mašine za istezanje, što je primoralo Tusika da napravi novu komponentu. Takođe, pozvao je u pomoć specijalistu za zavarivanje aluminijuma, da bi sve bilo pričvršćeno kako treba.

Bez sumnje, video je fascinantan. Tusik koristi sve, od hidrauličnog alata za izvlačenje do čekića, pa čak i ručno pokretani hidraulični klip, da bi se izborio sa konstrukcijom zadnjeg dela.

Verovali ili ne, na kraju videa se čini da ima nade za Gallardo.

 

Uskoro novi video klip majstor Tusika.

AutoRepublika

(1727)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments