1. Home
  2. Liste
  3. Top 5 najskupljih kamiona na svetu
Top 5 najskupljih kamiona na svetu
33

Top 5 najskupljih kamiona na svetu

32.78K
33
Podelite sa prijateljima:

Moderni svet teško se može zamisliti bez velikih kamiona, jer su oni tu koji transportuju robu do raznih prodajnih objekata gde ona konačno stiže do novog vlasnika. No, sa sve većom potrebom za kamionima došlo je do velike diverzifikacije ovih vozila, pa se tako mogu pronaći modeli sa veoma luksuznom kabinom, što naravno i košta mnogo novca. 

5. Volvo FH 16 Classic – 93.000 evra 

Ovaj model Volvovog kamiona važi za jedan od najskupljih. Pokreće ga moćni agregat koji raspolaže sa 750 ks, a tovarni kapacitet mu je između 44 i 120 tona! Osim toga, odlikuje ga veoma elegantan enterijer i pregršt aktivnih bezbednosnih sistema za pomoć vozaču.

4. Scania R730 V8 – 147.000 evra

Svojevremeno, Scania R730 sa V8 agregatom od 730 ks važila je za najsnažniji kamion na svetu, sve dok se nije pojavio gore pomenuti Volvo. Scania je brend švedskog porekla i danas važi za jednu od najtraženijih marki kada su u pitanju kamioni.

3. Mack Titan – 148.000 evra

Evo jednog primerka sa one strane Atlantika. Mack Titan proizvodi naravno Mack Trucks, i ovaj snažni kamion dolazi u tri varijante kada je reč o snazi motora: sa 515, 565 ili 605 konjskih snaga. No, ono zbog čega je Mack Titan posebno cenjen kod vozača, to je enterijer u kojem dominira koža!

2. Kenworth W900 – 166.000 evra 

Kenworth W900 je ubedljivo najskuplji kamion koji se proizvodi u SAD. Njegov klasični stil ne menja se već godinama, ali nije izgled ono što ga čini poželjnim u svetu kamiondžija. Osim što je u stanju da sa svojim motorom od 635 ks prevozi težak teret na dugim putovanjima bez ikakvih problema, ovaj kamion poseduje i ogromnu kabinu.

U kabini se mogu naći čak dva kreveta, ali i odeljci za frižider, televizor… Sve to znači mnogo kod vozača koji moraju da prevale dugačak put da teret prevezu na zadato odredište.

1. Mercedes-Benz Actros – 175.000 evra

Apsolutni rekorder kada je u pitanju cena novog kamiona stiže iz Mercedesove radionice. Ono što je najveća prednost Mercedesovog modela, jeste izuzetno velika i prostrana kabina.

Kabina Mercedesovog Actrosa

Iako spolja ne deluje da u njoj ima toliko prostora, izgled ipak ume da prevari. Nemački razvojni inženjeri i dizajneri podelili su kabinu u tri dela – prvi koji je radna stanica, gde je naravno vozačevo radno mesto. Drugi namenjen relaksaciji i treći za spavanje. Koliko je izdašan prostor govori činjenica da osobe visoke dva metra bez problema stoje u kabini i da pritom ne dodiruju plafon!

Naravno, Mercedes Actros poseduje praktično sve aktivne bezbednosne sisteme za pomoć vozaču, te je osobi koja se nađe za volanom ovog prestižnog kamiona posao značajno olakšan.

Skoro o svakom od ovih kamiona možete više pročitati na našim stranicama, sve što treba da učinite jeste mala igra s opcijom pretrage.

AutoRepublika

(32778)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

33 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Aco

eh tu ste ga preterali, Actros ne stoji više od 90 hiljada, čaki kad mu dodate prikolicu cena ne prelazi 120.000 hiljada, a kod Volva ste stavili staru fotografiju taj model nikad nije stajao 90 hiljada nego puno manje…

D_C

Ameri stali u vremenu tamo negde šezdesetih, sedamdesetih.

Dekiamg

Ne znam sta bih ti rekao ali bas zbog toga mi se svidjaju …ostali u 60im hm…klasik..tipa.mercedes G class Land Rover Defender Porshe 911 …svu su oni spolja zadrzali izvorni izgled a i dan danas su brutalni sto se samog izgleda tice…i Kenworth u kabini nije sigurno ostao u 60im ..

Balkanboj

Ostali su amerikanci u 60 -im i mentalno, i mehanički, i izgledom. Napredak jedino u broju držača za čaše u kabini. Bezbednosni sistemi su ostali na nivou statistićke greške.

Yankee

Previse verujes onome sta Renault Terminator kaze

Renault Terminator

Necu da komentarisem mentalitet i izgled Amera ne zanima me…
A sta,za bezbjednost sto je napisao nije u pravu?
Jel treba opet da ti ponovim gradivo…

Yankee

Mozes da ponovis gradovo o „izuzetno velikoj i prostranoj kabini“ ovog Mercedesa kako pise u tekstu …. 😉

Renault Terminator

Nemoj bijezati sa postavljenog pitanja na drugu temu.Ja sam te pitao za bezbjednost,napisi sta tu Balkanboj nije u pravu?

Sto se tice kabina..i to sam ti ovde vise puta veoma precizno i detaljno objasnio neke stvari od kvaliteta izrade,zvucne izolacije,toplotne izolacije,kvaliteta materijala,enterijera..Zar se mora opet?

Yankee

Pa nije u pravu kada je rekao da je „napredak samo u broju drzaca za case“.

„Kvalitet izrade, zvucne izolacije, toplotne izolacije, kvalitet materijala“ zaista nema nikakve veze sa onim sta sam ja gore napisao, a to je da Mercedes navodno ima „izuzetno veliku i prostranu kabinu“ …

Renault Terminator

I kakve veze drzaci za case imaju sa bezbednoscu?Opet okolisas,izbjegavas odgovor…

I kad zelis nekog da citiras,citiraj ga u cijelosti a ne samo ono sto ti smatras da ti „odgovara“.
„STO SE TICE KABINE..i to sam ti ovde vise puta veoma precizno i detaljno objasnio neke stvari od kvaliteta izrade,zvucne izolacije,toplotne izolacije,kvaliteta materijala,enterijera..Zar se mora opet?“
Ne znam sta tebi ovde nije jasno?

Yankee

@RT,
Ja sam komentarisao njegov generalni komentar, ne samo bezbednost.
A sto se tice kabine, specificno sam spomenuo DIMENZIJE (koje su zaista smesne), tako da ne znam sto ulazis u detalje povodom kvaliteta izrade, zvucne izolacije, itd.

Renault Terminator

A ja sam te lijepo direktno i konkretno pitao za bezbjednost i to evo treci put te pitam?

Pa i o dimenzijama kabine sam ti ocitao lekciju vise puta,zar moram opet,vec si zaboravio?
Ulazim u detalje zato sto nemas pojma o kamionima,kabina nisu samo njene dimenzije…

Yankee

I ja tebi po treci put odgovaram da sam BB-u odgovorio na ceo njegov komentar.
I tvoje legendarno „krevet je prevelik, treba biti manji“ nije nikakvo citanje lekcije. Procitaj opet tekst, pise „velika i prostrana kabina“, a u te 3 reci jeste rec samo o dimenzijama … ili ti smatras da zavrsna izrada igra neku ulogu u tome da li je kabina velika i prostrana?

Renault Terminator

Sta si mu odgovorio povodom bezbjednosti?Sta je on tu pogresio?Nadji mi taj svoj odgovor povodom toga posto ga ja naci ne mogu. Kako skaces kao zec sa jedne na drugu temu,samo bijezis od odgovora. Ja ne bijezim nidje,nisam kao ti. Naravno da je prevelik kada je sve ostalo kao u Fici.Francuski lezaj u kabini a kod vozaca ko u Fici,zgrcen i sprcen,nit vidi ispred sebe,niti vidi oko sebe,komfor nula,ergonomija nula.Al bitno je da pozadi ima Francuski lezaj na kome ako stigne u 24h da odspava 5-7 sati da se udara nogom u guzicu a tamo gdje provodi maltene cijelo radno… Pročitaj više »

Yankee

Objektivnost na delu, svaka cast … posebno taj deo gde se u kabini americkog kamiona ne moze protegnuti, ali zato u kabini evropskog gde je krevet 200×75 cm sigurno moze …
Hvala na ponudi, ali sedmica dana u Scaniji mi je bila gora nego 3 meseca na putu u Freightlineru. Ne bi opet da prolazim kroz to.
P.s. ako si hteo da cujes da su americki kamioni manje bezbedni od evropskih – evo ja to priznajem, nikad nisam ni demantovao.

Renault Terminator

Ma tvoja objektivnost je jedina tacna,vozio se,jos nisi ni vozio,nego bio vozen i odmah sve zna,popio svu pamet svijeta o kamionu..smijesan si majke mi.Kad su kamioni u pitanju smijesan si kao cirkus.
Pa i u USA kamionima duzina kreveta je 200cm a siri su 10-20cm.I to im nista ne znaci,apsolutno nista jer sve ostalo je njesra.Krevet je skoro pa najmanje bitan u toj cijeloj prici kada je kabina u pitanju.

Yankee

Zar sam trebao da provedem 10 godina u njemu pre nego sto saznam da cu udariti glavom u sediste ako pokusam da se okrenem u krevetu, ili da je ona spuzva debljine koliko i moja vreca za spavanje kad idem na kampovanje? Ali dobro, kad nocu pokusavam da zaspem u tom skucenom prostoru barem se mogu diviti kvalitetu plastike oko sebe :))))))
Nisam popio svu pamet sveta, ali sam popio dovoljnu pamet da znam da ono sta je vece je i prostranije od onog sta je manje

Renault Terminator

Zato i lupetas sto nisi nikada vozio ni radio taj posao..
Kakva bre spuzva i vreca sta lupas..gledaj krevete od Scaniecomment imagecomment image
Actrosacomment image
Renaultacomment image
Daf-ovcomment imagecomment imagecomment image
Ivecovcomment image
Od Volvoa,najboljeg kamiona na planeti.comment imagecomment image
Sta fali ovim krevetima?I vise nego dovoljno za odmor,znam iz licnog iskusta.
Al tvoje iskustvo kao suvozaca od nekoliko dana je ipak neprocjenjivo i objektivnije od sve i jednog vozaca..

Yankee

Jel to treba da izgleda veliko i prostrano? Posebno ovo na Actrosu (a takvo je bilo i u Scaniji u kojoj sam proveo sedmicu dana), bukvalno krevet udara u sedista, nedao Bog da se noci dok spavas okrenes u snu glava odmah udara u sediste. Ako je prostor bio toliko skucen u 7 dana na putu poprilicno sam siguran da mi odjednom nece postati manje skucen posle 10 godina … Nemoj molim te da ulazimo u price o iskustvu jer bi ja onda mogao da pokrenem neke druge price koje si ti pricao o generalno zivotu u Americi i ubedjivao… Pročitaj više »

Renault Terminator

Da,prostrano i komforno.Sta ce ti vise?
Kako ja ne udaram glavom u sijediste?Ja vozim Actrosa pa nemam taj problem,niti sam imao u bilo kom drugom kamionu.
Aaaa izvini sto sam doveo u pitanje tvoje cijenjeno i jedino ispravno neprocijenjivo iskustvo od 7 dana u kamionu…kao putnik.

Yankee

Ispravi me ako gresim, ali zar nisi nedavno tvrdio da ti u kamionu gotovo nikada ne spavas? Cini mi se da je bilo na onoj temi o Volvu XXL.
7 dana u kamionu je bilo vise nego dovoljno da se zakljuci koliko je „krevet“ udoban i koliko imas prostora oko sebe.

Renault Terminator

Ovaj posao sto sad radim ne nocim u kamionu,ali mi je u Actrosu velika kabina sa dva kreveta.
U toku dana kada moram praviti pauzu ili kad cekam duze utovar/istovar legnem na krevet.

Super,da si se vozio jos 7 dana mogao bi se nazvati kako je to sad popularno – analiticarem.

Yankee

Pa dobro, tvoja i moja definicija „velike kabine“ i „udobnog kreveta“ ocigledno nije ista.

Balkanboj

@Yankee „Pa nije u pravu kada je rekao da je “napredak samo u broju drzaca za case”“ – cinizam. EU kamioni su radjeni sa ciljem da se smanji otpor vazduha, time i potrosnja dok US modele tkav nacin razmisljanja ne dotice. Bitno je napraviti „bling“, da sjaji i sljasti. Ne mora mene niko da potpaljuje, uporedjujem i zakljucujem stvari sam, a ti si decko suvise pristrasan. Ja razumem da si davno otisao preko bare, ali nemoj biti slep kod ociju. EU masine su „over engineered“ za americke pojmove. Sto se tice bezbednosti ne vidim trud amerikanaca da se unapredi pasivna… Pročitaj više »

Yankee

@BB, „Over engineered“ nije uvek dobra stvar, ja se vise volim drzati one druge americke izreke KISS – keep it simple stupid. Ne volim da se oslanjam na bilo koga osim na svoje vozacke mogucnosti jer ce jednog dana taj nemacki „over engineering“ da zakaze … Naravno, tu postoji i ono da nije sve u brojevima na papiru. Kad vidim Peterbilta kako se sija od hroma i kad zagrmi – to je osecaj koji je nezamenjiv. Ista stvar je i sa muscle cars, a tu onda bezbednost, zavrsna izgrada i slicno postaju nebitni. Ali razumem ljude koji ce reci da… Pročitaj više »

D_C

Veliki sam ljubitelj oldtajmera ali oni imaju svrhu i mesto. Sin uskoro puni 17 leta i trazimo nesto sto bi mogao da koristi za obuku. Sigurno nemam nameru da mu uzmem nesto bez ABSa, airbagova itd.
U savremenom saobracaju, kvadratnim metrima hromiranog celika nije mesto da izigravaju prednji branik.

Balkanboj

Jedna slika za Yankee-a i RT… Mogu i evropljani da urade velike kabine ali sumnjam da su im potrebne. Drugacije trziste, drugacije ture, mozda evropljani imaju placeno spavanje pa ne moraju da zive u kamionu 15 dana ili vise…
Vec je bila prica o velicini samih kamiona i njihovoj upotrebi u gradovima Evrope gde bi amerikanac zaglavio vec na ulasku u grad.
comment image

Renault Terminator

Naravno da mogu.. I vozaci u Evropi zive po 2-3 mijeseca u kamionu pa budu 14-20 dana kuci kako ko se dogovori i kako kome pase.To su vecinom spedicije,velike spedicije koje rade vise drzava ili cijelu Evropu i imaju tuce kamiona.. Vozaci su u vecini slucaja placeni po predjenom kilometru,neki rade na dnevnicu,neki su placeni po satu. Ja sam placen po satu,ujutru kako ubacim karticu moji sati idu,vozio,stajao,spavao,cekao,utovarao,istovarao..meni je sve placeno,svaki minut,svaki sat dok god ne zakljucim karticu za taj dan. Ranije sam radio drugi posao (ista firma) vozio sam Bec,Salzburg,Graz,Bregenz..i znalo se nekad zanocat,da moram spavati,jako rijetko ali znalo… Pročitaj više »

Yankee

Druze, sve to stoji, cela Evropa je uska pa i vozila moraju biti takva. To nije predmet rasprave. Ono sta jeste predmet rasprave je tvoja prica kako je daleko manja kabina prostranija i bolja od vece kabine. U poredjenju americke i euro kabine, ako je Americka kako ti kazes „Fico“, onda je Euro „Peel P50“ (guglaj sta je to ako ne znas).

Yankee

Evo nesto za tebe … poslusaj zadnjih nekoliko recenica.
https://www.youtube.com/watch?v=zY8gSuR6f7E

TrumpTrucking inc.

Klasa 8 Americkih kamiona pocev od Macka , Kenwortha i Freightlinera em sto Izgledaju fenomenalno em sto su skupi dodjavola, a da ne kazem koliko im je kvalitet izrade enterijera a i same mehanike podignut na visi nivo. Uverite se i sami pa sednite u jedan kada budete imali prilike !!! Oba brata voze u Kanadi i to su takve masine sto voze za ne poverovati !!!

Renault Terminator
D_C

Inace, cisto za informaciju, Mack pripada Volvou (cak ne direktno vec kao divizija Renault kamiona) a Freightliner Daimler-u AG, koji vozila najcesce prodaje sa trokrakom zvezdom na nosu.