1. Home
  2. Vesti
  3. Renault konačno predstavio Twingo Z.E. na redu Dacijin EV
Renault konačno predstavio Twingo Z.E. na redu Dacijin EV
0

Renault konačno predstavio Twingo Z.E. na redu Dacijin EV

180
0
Podelite sa prijateljima:

Uz koncept koji je prethodnica prvog elektromobila s oznakom Dacije, Renault grupa se priprema da predstavi Twingo Z.E.  Prethodno očekivan s istom baterijom od 17,6 kWh, koja se nalazi u Smartu EQ forfour, francuski model model poseduje jedinicu od 22 kWh, koja pruža do 250 kilometara gradske vožnje.

U kombinovanom ciklusu, Renault procenjuje domet do 180 kilometara, što je i dalje prilično dobro za ovako malo vozilo i ograničen kapacitet baterije. Još jedna prednost se ogleda u tome što će Twingo Z.E. koštati manje od Zoe Z.E.

Opisan kao „kraljica grada“ i „pravi supergradski automobil“, Twingo Z.E. može da se napuni uz priključak od 11 kW za nešto više od dva sata. Ukoliko se primeni onaj od 22 kW, punjenje traje 63 minuta. Takođe, vlasnici koji se odluče da pune bateriju u domaćinstvima preko noći, treba da znaju da je za kompletnu radnju potrebno 13 sati i 30 minuta.

Sedmi EV iz Renaulta pozajmljuje zadnje pozicionirani elektromotor iz EQ forfoura, što u prevodu podrazumeva 82 ks i 160 Nm. Maksimalna brzina je ograničena na 135 km/h, dok ubrzanje od 0 do 50 km/h traje četiri sekunde.

S obzirom na to da je reč o vozilu iz A segmenta s petoro vrata i četiri sedišta za odrasle osobe, lako je odrediti glavne konkurente. U okviru VW grupe, tu su e-up!, SEAT Mii Electric i Škoda Citigo iV. Sva tri modela raspolažu autonomijom od 265 kilometara u kombinovanom ciklusu, uz pomoć baterije od 36,8 kWh.

Električni Twingo je još jedan model koji ćemo videti u Ženevi. S prodajom u Evropi bi trebalo da krene u mesecima koji slede. Samim tim, prve isporuke će verovatno biti obavljene najranije u leto.

Što se Dacije EV tiče, rumunski proizvođač nije potvrdio da li će praktično rebrendirati Twingo Z.E. ili je u pitanju nešto drugačije, poput „prepakivanja“ City K-ZE električnog krosovera iz Kine, što smatramo da je verovatnija opcija.

AutoRepublika

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments