1. Home
  2. Vesti
  3. Rusko tržište napredovalo 18,2% u prvom polugodištu
Rusko tržište napredovalo 18,2% u prvom polugodištu
0

Rusko tržište napredovalo 18,2% u prvom polugodištu

259
0
Podelite sa prijateljima:

Tržište novih automobila u Rusiji, kao i ono koje se odnosi na prodaju lakih komercijalnih vozila (LCV) je poraslo za 10,8% u junu 2018. godine, u poređenju sa istim mesecom prošle godine. Tokom poslednjeg meseca prvog polugodišta, prodato je ukupno 156.351 ovih vozila, objavio je Komitet proizvođača automobila (Automobile Manufacturers Committee – AEB AMC).

Ako se posmatra period januar – jun, ukupno je plasirano 849.221 automobila, odnosno za 18,2% više nego u prvom polugodištu 2017. godine.

Lada je bila najpopularnija marka automobila na matičnom, ruskom tržištu, tokom prethodnog meseca. Ovakav status, Lada je zaslužila jer je u junu prodato 31.404 automobila sa ovim oznakama. Lada Vesta je bestseler marke, sa ukupno prodatih 9.843 primeraka u tom mesecu.

Jerg Šrajber, predsednik AEB AMC je dao svoje viđenje ovih tržišnih zbivanja: “Oporavak tržišta je tokom juna tekao nešto sporijim tempom od onog koji je karakterisao ostale mesece ove godine. Ipak, rast od skoro 11% na godišnjem nivou, veoma je respektabilan rezultat, posebno tumačeno u kontekstu održavanja Svetskog prvenstva u Rusiji. Pored toga, zahvaljujući velikom broju prodatih primeraka u mesecima koji su prethodili junu, zalihe novih automobila na lagerima u privredu, veoma su skromne”.

“Sve u svemu, prva polovina 2018. godine je bila veoma uspeštna za automobilsku industriju Rusije, a imamo dobre razloge da verujemo da će se pozitivna kretanja nastaviti i u mesecima koji slede.”

 

(259)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments