1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla nastavlja krčenje šume u Nemačkoj
Tesla nastavlja krčenje šume u Nemačkoj
3

Tesla nastavlja krčenje šume u Nemačkoj

318
3
Podelite sa prijateljima:

Tesla kaže da nastavlja seču drveća u Grinhajdu, da bi se raskrčio teren za izgradnju prve fabrike automobila i baterija u Evropi, nakon što su lokalni zaštitari pokušali da zaustave deforestaciju.

„Krčenje drveća se nastavlja po planu“, saopštila je kompanija danas.

Američki proizvođač je prošlog novembra izvestio da će izgraditi fabriku u Grinhajdu, u pokrajini Brandenburg, blizu Berlina, što bi trebalo da generiše 12.000 radnih mesta.

Tesla želi da započne proizvodnju u julu 2021., ali su ekološki aktivisti radili na pronalaženju rupa u regulativi da bi zaustavili krčenje šume, dok  se ne završi ekološka revizija, kako bi se utvrdilo da li bi neka retka vrsta mogla biti ugrožena.

Lokalni sud je juče istupio i odbacio napore aktivista da zaustave uklanjanje drveća, dodavši da ne postoji pravo žalbe na tu presudu.

Odluku suda je pozdravila nemačka industrijska asocijacija, BDI, kao i ministar ekonomije, Peter Altmajer. „Ovo je važan signal“, rekao je Altmajer.

Zakonodavci iz Demohrišćanske i Slobodne demokratske stranke, koje štite industrijalce, upozorili su da bi pokretanje tužbe protiv izgradnje fabrike nanelo ozbiljnu štetu imidžu Nemačke, kao dobrog mesta za investicije. Zvuči poznato?

Aktivisti  iz grupe koja sebe niva „Drveni pirati“, s parolom „Gore s drvećem, dole s kapitalizmom“, u petak su saopštili da će zauzeti pozicije u šumi da bi sprečili izgradnju fabrike.

„Fabrika je ovde da bi uglavno proizvodila SUV vozila“, saopštila je grupa. „Snobovske automobile koji ubijaju ljude.“

Tesla planira da proizvodi nekoliko modela u novoj fabrici, među kojima su Model 3 sedan i Model Y SUV.

AutoRepublika

(318)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Očito je riječ o o firmi koja je paravan, tj nije privatna neg iz nje stoji nešto drugo, tako da i njemačku drže za jaja, oni ne smiju prdnut…Jel sad svima jasno? Nadam se da jeste…

moron

Misliš da iza stoje neki naučnici?

BojanNeki

Ma iza VW i Mercedesa ne stoji niko.