1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Audi Q5 stiže 2022. godine
Električni Audi Q5 stiže 2022. godine
0

Električni Audi Q5 stiže 2022. godine

234
0
Podelite sa prijateljima:

Audi će ponuditi i EV izdanje popularnog SUV-a. 

Volkswagen grupa je duboko posvećena elektrifikaciji, o čemu svedoče i poslednje najave da će u razvoj novih tehnologija u narednih pet godina uložiti čak 73 milijarde evra, od čega će veliki deo novca završiti u projektima u vezi sa budućim električnim automobilima.

Na osnovu procurelih informacija stižu vesti da će Audi 2022. godine plasirati električnu verziju modela Q5, kao i da će iste godine stići nova generacija Porscheovog Macana. Ostaje pitanje da li Audi planira da od 2022. godine Q5 bude dostupan isključivo kao EV, ili će biti u ponudi i hibridna verzija? Ipak, čini se pomalo nerealnim da nemačka marka napusti u potpunosti SUS agregate kod Q5, s obzirom na činjenicu da se radi o poprilično popularnom modelu.

Električni Q5 trebalo bi da bude zasnovan na PPE platformi, koja će biti baza za niz modela Audija i Porschea. Uostalom, i budući električni Macan trebalo bi da koristi upravo ovu arhitekturu.

Očekujemo više informacija o sudbini Audija Q5 u narednim mesecima. Odnosno, da li će ovaj model preći u EV kategoriju, ili će pored električnog izdanja zadržati i tradicionalne agregate.

AutoRepublika 

(234)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments