1. Home
  2. Vesti
  3. Daimler kreše Mercedesov menadžment
Daimler kreše Mercedesov menadžment
0

Daimler kreše Mercedesov menadžment

210
0
Podelite sa prijateljima:

Daimler je u fazi revidiranja menadžmenta u oblasti finansija, proizvodnje i razvoja proizvodnog portfolija. Cilj je da se uklone dvostruki „slojevi“ između Mercedes-Benza i Daimlera.

Reorganizacija podrazumeva zatezanje kontrole rukovodeće strukture matične kompanije nad proizvođačem premijum vozila.

Promene uključuju:

  • Markus Šefer će postati operativni direktor. On je trenutno član upravnog odbora za razvoj
  • Volf-Diter Kurc će preuzeti odgovornost za strategiju proizvoda i upravljanje Mercedes-Benz Carsom. On je trenutno zadužen za poslovne modele projekata proizvoda.
  • Generalni direktor, Ola Kelenijus će preuzeti lidersku poziciju u Mercedes Vans ogranku od Vilfrida Porta, koji ostaje na čelu resora za ljudske resurse. Port će se fokusirati na mere restruktuiranja vezane za osoblje.

Šef finansija Mercedes-Benza, Frank Lindenberg, napustiće Daimler i svoje obaveze prepustititi finansijskom direktoru matične kompanije, Haraldu Vilhelmu.

Promene će na snagu stupiti 1. aprila, saopštio je Daimler.

Kao što znamo, ova nemačka kompanija je vodeći svetski proizvođač premijum automobila i najveći proizvođač komercijalnih vozila. Međutim, strmoglav pad profita prošle godine, naterao je rukovodstvo da skreše dividende na najniži nivo još od finansijske krize.

U jedinici zaduženoj za vanove, koja je relativno mala u poslovnom smislu, zarada pre zaračunatih kamata i taksi došla je do negativne 3,2 milijarde evra u 2019.

Nakon tri upozorenja vezana za profit u manje od godinu dana, otkada je došao na čelno mesto Daimlera, Kelenijus je prošle nedelje obećao da će isporučiti značajno veće marže, rekavši da će razmotriti prodaju imovine da bi se više novca kanalisalo u proizvodnju automobila.

AutoRepublika

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments