1. Home
  2. Vesti
  3. Kinesko tržište u aprilu pokazuje znake oporavka od korone
Kinesko tržište u aprilu pokazuje znake oporavka od korone
0

Kinesko tržište u aprilu pokazuje znake oporavka od korone

119
0
Podelite sa prijateljima:

Prodajni rezultati koje beleže proizvođači automobila u Kini, najvećem svetskom tržištu za nova vozila, pokazuju znake obnovljene vitalnosti u aprilu, paralelno sa ponovnim zahuktavanjem ekonomije.

Asocijacija proizvođača automobila Kine (China Association of Automobile Manufacturers – CAAM) je objavila da očekuje da prodajne statistike za April pokažu rast od 0,9%, o čemu ćemo moći da sudimo nakon objave zvaničnih podataka, što je najavljeno za današnji dan.

Međutim, jedno drugo relevantno industrijsko telo, Asocijacija za putničke automobile u Kini, obnarodovala je vest da je tokom prvih 25 dana prethodnog meseca, isporučeno za samo 1,6% manje putničkih vozila u Kini u odnosu na identičan lanjski period.

Bilo kako bilo, rezultati koji se beleže u postpandemijskom aprilu su veoma ohrabrujući, sve dok se “vrte” oko nule. Prikazujemo osnove pregleda prodajnih statistika najvažnijih proizvođača u Kini, poređano po abecednom redu:

* BYD je isporučio 31.809 primeraka što je 16% manje nego lani.

* Chongqing Changan Automobile, kompanija sa zajedničkim poduhvatima sa Fordom i Mazdom, objavljuje za 32% lošije rezultate nego lani. Isporučeno 159.557 vozila.

* Zajednički poduhvata prethodno pomenute kineske firme s američkim Fordom je plasirao 20.465 četvorotočkaša (+38,3%).

*Dongfeng Motor Group sa sedištem u mučnom Vuhanu, je prodao 244.205 primeraka (+8.3%). Ovoj kompaniji je pripala čast da se njen proizvod nađe na naslovnoj fotografiji.

* GAC sa sedištem u Gvangžuu i zajedničkim poduhvatima s entitetima Toyota, Honda, Mitsubishi i FCA, otpremio 66.273 vozila (+6,1%).

* Geely Automobile Holdings Ltd isporučio 105.468 automobila (+2%).

* Glavni partner General Motorsa u Kini, kompanija SAIC Motor Corp je plasirala 111.155 jedinica, što je 13,6% više nego lane. SGMW, zaseban zajednički poduhvat General Motorsa sa SAIC-om I Guangxi Automobile Groupom, je isporučio 127.000 vozila (+13,5%).

* Great Wall Motor sa sedištem u Baodingu je prodao 80.828 automobila (-3,59%).

* Honda Motor, koja poseduje zajednički poduhvat s kompanijama GAC i Dongfeng iz Hubeija, isporučila je 113.430 četvorotočkaša (-10%).

* JMC, kao firma u kojoj Ford poseduje udeo, plasirala je 28.028 primeraka (+7,8%).

* Nio Inc je otpremio 3.155 električnih automobile prošlog meseca, što je rast prodaje od 180,7%.

* Najveći proizvođač automobila u Kini, kompanija SAIC Motor je isporučila 433.000 vozila, i u plusu je za 0,5%.

* Pozitivnu promenu je prijavila i Volkswagen grupa.

Ranije smo pisali o najvećim proizvođačima automobila iz Kine, pa ako vas tema zanima, budite slobodni da potražite taj članak

Nešto kasnije nakon objave ove vesti, Reuters je preneo kratak podatak koji je na onlajn konferenciji za štampu iznela Asocijacija za putničke automobile u Kini, a koji govori o padu prodaje novih vozila, na nivou celog aprila u procentu od 5,6.

AutoRepublika

(119)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments