1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes primoran da opozove 300.000 dizel automobila
Mercedes primoran da opozove 300.000 dizel automobila
0

Mercedes primoran da opozove 300.000 dizel automobila

832
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes će opozvati gotovo 300.000 dizel vozila, zbog opasnosti od požara. 

Većina primeraka su modeli E klase i CLS-a, i to sa dizel agregatom, a pogođena vozila napravljena su između 2015. i 2019. godine. Nemački KBA navodi da je u pitanju opoziv od 298.000 četvorotočkaša, od čega je trećina na putevima u Nemačkoj.

Daimler navodi da eventualni požar može nastati zbog prodiranja vlage u deo pored agregata gde se prepliće niz električnih vodova. Rešenje je jednostavno, ugradnja novog električnog voda i modifikovanje dela kraj motora tako da ga vlaga ne može odštetiti.

Zvaničnici Mercedesa ističu da će vlasnici automobila pogođenih opozivom biti obavešteni da dođu u servise, gde bi rešavanje ovog problema trebalo da bude gotovo za manje od sat vremena.

Muke nemačke marke sa dizel vozilima očigledno nikako da prestanu. Prethodne godine troškovi zbog procesa u vezi sa dizelgejtom uticali su na ukupan profit ovog proizvođača, a prema rečima Ole Kelenijusa, šefa Mercedesa, i u tekućoj godini nemačka marka platiće veliki ceh „dizel grehovima“ iz prošlosti.

AutoRepublika 

(832)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments