1. Home
  2. Vesti
  3. Suzukijeva tehnologija blagog hibrida obećava veliku uštedu u potrošnji goriva
Suzukijeva tehnologija blagog hibrida obećava veliku uštedu u potrošnji goriva
1

Suzukijeva tehnologija blagog hibrida obećava veliku uštedu u potrošnji goriva

357
1
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka tvrdi da će njena tehnologija blagog hibrida omogućiti oko 20% manju potrošnju goriva kod SUS agregata. 

Suzuki je, kao i brojni drugi proizvođači, primoran da značajno menja svoju ponudu motora u Evropi, sve u cilju izbegavanja drastičnih kazni zbog velike flotne emisije štetnih gasova.

Tako je ovaj brend rešio da uvrsti u svoju gamu tehnologiju blagogo hibrida. Ovaj blagi hibrid dolaziće kod 1,4-litarskih turbo benzinskih motora, i kako Suzuki navodi, trebalo da značajno umanji potrošnju goriva, ali i emisiju štetnih gasova.

Zvaničnici proizvođača iz Japana ističu da su njihova merenja ukazala da pomenuti motor sa blagim hibridnim sistemom troši od 19 do 21% manje benzina u odnosu na pogonsku jedinicu bez navedenog sistema.

Ovaj mikrohibrid pomaže prilikom ubrzavanja, ali i tokom krstarenja kada po potrebi gasi SUS motor. Implementacijom ovog sistema došlo je do povećanja maksimalnog obrtnog momenta koji sada iznosi 235 Nm, dok je snaga pala sa 140 na 129 „konja“.

Suzuki navodi da će ovaj blagi hibrid biti u ponudi kod modela Swift Sport, S-Cross i Vitara.

AutoRepublika 

(357)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Ovaj mikrohibrid pomaže prilikom ubrzavanja, ali i tokom krstarenja kada po potrebi gasi SUS motor“

Voleo bih da vidim kako to tokom „vožnje na tempomatu“ ( tj. tog „krstarenja“ ) mikrohibrid navodno smanjuje potrošniu goriva. Baš sam znatiželjan … Mislim da „tada“ smanjuje potrošnju za 0,00% …

Što se tiče smanjenja snage ( sa 140 na 129ks ), lepo ga izduvaše. Kao da gledam na šta mu sada liče perfomanse.