1. Home
  2. Vesti
  3. Malta: Uhapšena polovina pripadnika saobraćajne policije
Malta: Uhapšena polovina pripadnika saobraćajne policije
4

Malta: Uhapšena polovina pripadnika saobraćajne policije

1.32K
4
Podelite sa prijateljima:

Oko 50% saobraćajnih policajaca na Malti, našlo se iznenada iza rešetaka. 

Policajci su privedeni zbog sumnje da su počinili prevaru, tačnije da su prijavljivali višak radnih sati, a da tokom tih sati zapravo nisu ni bili na poslu.

Vlasti na Malti ističu da su učinili sve da se ovo hapšenje ne oseti u samom saobraćaju, pa su tako pozvali privremeno u službu pripadnike snaga reda i zakona koji su nekada bili saobraćajni policajci. Stanovnici Malte navode da su prethodnih dana uočili daleko manje saobraćajnih policajaca na ulicama.

Oko 30 saobraćajnih policajaca je uhapšeno, pod navodima da su u prethodne tri godine sebi upisali stotine radnih časova prekovremenog rada, koji su u potpunosti bili nepostojeći. Neki od uhapšenih policajaca optuženi su i da su krali gorivo iz službenih vozila.

Premijer Malte, Robert Abela, pohvalio je policiju jer „vrši istragu i među svojim redovima“. Abela je dodao da to ukazuje da stvari funkcionišu kako treba. „Ovo je znak da naša policija radi svoj posao valjano“, rekao je premijer Malte.

Abela je stao nedavno stao na čelo vlade Malte, i obećao je građanima ove male evropske države da će vratiti vladavinu prava.

AutoRepublika 

(1323)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

priča se o malti da naši kriminalci, ili sličan soj pravi probleme na malti, ali izgleda da se samo uklapaju u postojeći mentalitet

moron

Šta bi mi u Srbiji trebalo da poželimo, za naše …

Bungi

Uhapsiti čitavu Maltu i od nje napraviti centralni zatvor EU.

Zvezdan Božinović

Kod nas poštena polovina policije nije na funkcijama da bi mogla da pohapsi kriminalnu bandu na čelu s ministrom. Mislim Prime Ministrom, Predsednikom pa tek onda onim Nešom s tatom iz Beograda…