1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen odlaže premijeru električnog krosovera
Volkswagen odlaže premijeru električnog krosovera
2

Volkswagen odlaže premijeru električnog krosovera

137
2
Podelite sa prijateljima:

Drugi član Volkswagenove ID familije trebalo bi da bude model ID 4, čija je premijera bila zakazana za april ove godine, ali je došlo do pomeranja.

Prvobitna namenjena lokacija za premijeru bio je Salon automobila u Njujorku, ali je navodno došlo do odlaganja prezentacije. Britanski i američki mediji pišu da će VW sigurno prvo upoznavanje publike sa ID 4 ostaviti za SAD, te se onda očekuje da model bude prikazan u junu, i to na Salonu automobila u Detroitu.

ID 4 trebalo bi da odigra veoma bitnu ulogu u prodaji električnih vozila Volkswagena, ne samo u Severnoj Americi, već i Kini i Evropi. Prve informacije kažu da će ovaj električni SUV zapravo dolaziti u dve forme: standardnoj i kupe-SUV varijanti. Šta više potonja bi trebalo da ima i svoj naziv – ID 5.

Naravno, ID 4 imao je svog konceptualnog pretka – ID Crozz koji smo imali priliku da vidimo 2017. godine. Ovaj konceptualni model je bio negde otprilike u gabaritima konvencionalnog Tiguana. Bio je dugačak 4.625 mm, 1.891 mm širok i visok 1.609 mm, dok je međuosovinsko rastojanje iznosilo 2.773 mm.

Koncept ID Crozz bio je zasnovan na MEB platformi, kao što će biti i serijski primerak, i koristio je dva elektromotora – po jedan iznad svake od osovina. Baterija je imala kapacitet od 83 kWh, a vozaču je na raspolaganju bilo više od 300 ks.

VW je za sada ćutljiv po pitanju tačnih specifikacija modela ID 4, no nema sumnje da će se to menjati kako bude bio bliži datum premijere. Jedna od retkih stvari o kojoj su do sada govorili jeste autonomija. Iz Volkswagena su najavljivali domet od „najmanje 500 km“.

Mada nije naglašeno da li će to biti za sve verzije, ili će postojati i varijante sa manjom autonomijom kretanja.

AutoRepublika 

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

izuzetno kvalitetan proizvod i kralj svoje klase još jednom su nas podsjetili zašto su najbolji i zašto čitavu klasu the klase zovemo njegovim tj njihovim imenimA a kao sto smo još ovdje i naučili svi ev proizvodi koriste njihove mbq platforme kao pojam čiste genijalnosti . Kvaliteta je neosporna jer je kralj a kako drugačije uvijek na vrhu rang liste pouzdanosti.

E jesam ga sad… 😎

moron

Bravoooooo … 🙂