1. Home
  2. Vesti
  3. Ford očekuje da će izbeći kazne u Evropi
Ford očekuje da će izbeći kazne u Evropi
0

Ford očekuje da će izbeći kazne u Evropi

165
0
Podelite sa prijateljima:

Američki proizvođač veruje da će ponuda hibridinih i električnih modela biti dovoljna da smanji svoju flotnu emisiju štetnih gasova i na taj način izbegne visoke kazne koje nameće Evropska unija. 

Tako Ford planira da u toku ove godine plasira čak 14 elektrifikovanih vozila koja bi mu obezbedila smanjivanje flotne emisije, pre svega u Evropi. „Plavi oval“ mora 2021. godine beležiti prosek od 96,6 grama CO2 po kilometru, naspram 122,7 grama koje su imali u proseku 2018. godine.

Za razliku od drugih proizvođača koji se mahom opredeljuju za plug-in hibride, Ford će u svojoj ponudi pored njih imati i klasične hibride, ali i blago-hibridne postavke. Osim toga, u prodaji će se krajem tekuće godine naći i Mach E, električni krosover od kojeg u Fordu imaju velika očekivanja.

U standardnoj verziji Mach E će moći da pređe 336 kilometara sa jednim punjenjem baterije, a u varijatetu koji poseduje proširen baterijski kapacitet autonomija raste na 480 kilometara. U oba slučaja baterije se nalaze ispod sedišta tako da zapremina prtljažnika neće biti limitirana na taj način. Po pitanju snage, tu su opcije od 225 i 332 „konja“, a početkom 2021. godine će stići i GT model sa čak 459 konjskih snaga i 830 Nm permanentno dostupnog obrtnog momenta.

Osim što je odlučio da uvede u ponudu veći broj elektrifikovanih automobila, Ford je isto tako stavio tačku na karijeru nekoliko manje-više neuspešnih modela. Tako su u istoriju otišli minivanovi B-Max i C-Max, kao i Ka+.

Jedan model bi trebalo da odmah ukaže Fordu da li će se ova nova strategija isplatiti – a to je Kuga. Kuga će u ponudi imati klasičan hibrid, plug-in hibrid, kao i konvencionalnu varijantu koja koristi ispomoć blagog hibridnog sistema.  Nova Kuga trebalo bi da se nađe u prodaji do kraja prvog kvartala ove godine.

AutoRepublika 

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments