1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki Ignis osvežen i sa kros prinovom u paleti
Suzuki Ignis osvežen i sa kros prinovom u paleti
3

Suzuki Ignis osvežen i sa kros prinovom u paleti

478
3
Podelite sa prijateljima:

Hedžbek druge generacije, koji poseduje petoro vrata, Suzuki Ignis je svoj debi imao tokom 2015. godine. Publiku je iznenadio zato što je ostavio utisak da se pozicionirao negde između dve klase. Da se radi o krosoveru, govorila je udaljenost od tla koja je iznosila celih 18 centimetara, ali i opciona ponuda sistema pogona na sva četiri točka. Ipak, radilo se samo o blago povišenom hedžbeku, baš kao što smo u uvodnim informacijama i izneli.

Shodno tome, došlo je do poteškoća u klasifikovanju aktuelnog Ignisa na japanskom tržištu, pa je tako konstruktor odlučio, da negde po sredini životnog ciklusa, kupcima ponudi i eksplicitniju varijantu hedžbeka koji naginje ka blagim terenskim igrarijama. “Kros” verzija je dobila prefiks MF, i u salone će u isto vreme kada i restilizovani „obični“ Ignis.

Neće biti teško prepoznati kros varijantu Ignisa. Razlikuje se po odbojnicima koje krase poveći detalji u srebrnoj boji, krovni nosači kao i plastične oplate oko lukova točkova, zapravo po bokovima vozila.

Da tako kažemo, civilna verzija Ignisa, nakon zatezanja bora, nasuprot ovoj pomodarskoj, izgubila je veliki umetak u crnoj boji koji se poslednjih nekoliko godina nalazio u krmenom braniku. Sve varijante osveženog Ignisa poseduju rešetku hladnjaka inoviranog izgleda.

Putnička kabina je doživela veoma blagu metamorfozu. Revidirana je lista raspoloživih tkanina za oblaganje sedišta, dok je smerne izmene doživeo i instrumentacioni panel.

Enterijer Ignisa s MF odrednicom je takođe dobio svoje specifičnosti, a one se ogledaju u akcentiranim detaljima koji korespondiraju s odabranom bojom karoserije i “kožne” unutrašnjosti. Dobro za kupce je to što sada standarna oprema uključuje i prednja grejana sedišta, odloženo deaktiviranje svetlosnog snopa farova, kao i set elektronskih pomagala koji obuhvata i autonomno kočenje u kritičnim situacijama.

„Paleta“ pogonskih jedinica kojoj će se radovati japanski kupci Ignisa ostala je ista, odnosno dostupan je samo poznati četvorocilindarski atmosferski Dualjet benzinac zapremine 1,2 litra koji isporučuje 91 konjsku snagu uz 118 Nm maksimalnog obrtnog momenta i koji će biti uparen sa varijatorom i pogonom na točkove prednje osovine. Ko opredeli neki dodatan iznos nagrade za proizvođača, dobiće i sistem prenosa snage na sve točkove.

Suzuki je izvestio javnost i o cenovnoj politici koja će pratiti Ignis na matičnom tržištu. One, to jest naknade za sticanje Ignisa, startuju od 14 hiljada američkih dolara.

Za kraj da dodamo da će Evropljani i Indijci (koji su ekstremno važni kupci za japansku marku) uskoro, takođe moći da se raduju novijoj verziji Ignisa.

AutoRepublika

(478)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Šteta što se ne nudi i sa turbasem ili barem uparen i sa 6MT.

J4ZZER

Zvezdane, moja supruga sto kazu organski ne podnosi Ignisa, ali ti ga bas „ubi na mesto“ svojim komentatom 🙂 Ja sam ozbiljno razmisljao o zameni UPa Ignisom, IGNIS kao koncept mi je odlican, neverovatno prostran, podignut kao neki mikro SUV, taman za gradske zgode… Vrhunski opremljen, stedljiv, pouzdan.. Zapravo jedino pomalo otuzne presvlake, detalji enterijera i onih 118Nm su pomalo deprimirajuci. Ali kad pogledas A koncept ko je atraktivniji od njega ili racionalniji? Panda, UP, Aygo, Twingo? Ja razmisljam o njemu kao o trecem automobilu sa obaveznim 4×4, za izlete i bicikle, ruznu ragu koja podnosi sve.. Ali dosta mi… Pročitaj više »