1. Home
  2. Vesti
  3. Radnici u Kragujevcu da časte – FCA isplaćuje bonuse
Radnici u Kragujevcu da časte – FCA isplaćuje bonuse
3

Radnici u Kragujevcu da časte – FCA isplaćuje bonuse

1.40K
3
Podelite sa prijateljima:

Lepo je biti veliki čovek i radovati se tuđoj sreći. Stoga, predlažemo da se danas vesele kragujevački trudbenici koji (zbog slabe tražnje zastarelog modela) povremeno rade na proizvodnim linijima fabrike automobila, jer je Fiat Chrysler Automobiles upravo obavestio italijanske radničke sindikate o vrednosti bonusa koji će biti isplaćen do kraja ovog meseca, kao nagrada za ostvarene ciljeve u pogledu efikasnosti proizvdnog procesa.

Ugovoreni bonus će biti isplaćen apsolutno svim radnicima kompanije (zaposlenim u Italiji), pa će tako i porodični budžet latinskih neimara osetiti kako je to divno kada se ispune norme iz kolektivnog ugovora koji sindikat ima parafiran sa poslodavcem u vidu italo-američkog konglomerata FCA.

Rezultati svakog pojedinačnog profitnog centra će biti analizirani zasebno primenom WCM protokola (World Class Manufacturing) što će ujedno biti i ključ za raspodelu predviđenog fonda bonusa.

Nakon objave rezutltata koji su postignuti u većini fabričkih kompleksa grupacije, jasno je da se ponovo među najboljim pogonima nalaze oni u Pomiljanu i Veroneu, što je već peta uzastopna godina kako se takva situacija ponavlja. Zahvaljujući tome, radnici koji “tamburaju po mašinama” u ovim proizvodnim halama mogu da računaju, u proseku na dodatnih oko 1.675 evra bonusa.

Bitno je naglasiti da su neki od profitnih centara uspeli da ubeleže bolje poslovne rezultate od lanjskih pa će se i to odraziti na status blagostanja “žive sile” koja u njima privređuje.

Posmatrano na nivou jedinstvene celine, radnici FCA grupacije će dobiti bonuse koji će za oko 6% nadmašiti prošlogodišnje, što odgovara bruto iznosu od oko 1.350 evra.

Nova politika nagrađivanja kadrova u FCA grupi na snazi je od jula 2015. godine, dok je revidirana prošle godine. Primena iste omogućava svim radnicima grupacije da uživaju u ostvarenim rezultatima srazmerno doprinosu.

Radnici koji su na platnom spisku u Kragujevcu, srećni zbog kolega iz Italije, mogu da pokušaju da kapitalizuju prirast u svojim radnim biografijama, aplikacijama za zaposlenje na drugim radnim mestima, eventualno kod poslodavaca koji su zainteresovaniji da na efikasniji način koriste svoju, ali istovremeno i imovinu Vlade Republike Srbije.

AutoRepublika

(1403)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kragujevčanima, znači, „duplo golo“?

Bralica

Da si se malo raspitao. Od te 2015 radnici fca u kragujevcu nisu dobili ni b od bonusa. Pa tako neće ni ove 2020 gospodnje.

Darko

Nikad nece ni da daju dok su ovi nasi pederi da su ostali italijani mozda bi bilo bonusa