1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Od 2021. Racing Point postaje Aston Martin
Od 2021. Racing Point postaje Aston Martin
0

Od 2021. Racing Point postaje Aston Martin

181
0
Podelite sa prijateljima:

Udarna vest dana u svetu Formule 1 je da će ekipa Racing Pointa od 2021. godine postati tim Aston Martin! Ovakav razvoj situacije je rezultat pozamašnog investiranja od strane trenutnog vlasnika Racing Pointa, Lorensa Strola.

Prema nekim navodima, Strol je uložio 182 miliona funti čime je stekao oko 20% udela u Aston Martinu. Takođe, Kanađanin će postati i izvrišni predsednik Aston Martina. Podsetnika radi, Lorens Strol je svoje prve investicije u Formuli 1 imao još pre oko 18 meseci kada je otkupio tim Force Indije i preuredio ga u Racing Point. Posle današnje vesti, jasno je da će ekipa proći kroz nove promene već na kraju tekuće godine, kada će nositi ime legendarnog bitanske automobilske marke. Aston Martin se do sada samo jednom pojavljivao u šampionatu Formule 1 i tu u period od 1959-1960. godine i startovao je samo na pet trka. Najbolji rezultat ekipe je šesto mesto na trkama u Velikoj Britaniji i Portugalu 1959. godine

Ovaj potez, pored gore navedenog ima još jednu posledicu po neke timove Formule 1. Naime, Aston Martin je već godinama bio jedan od glavnih sponzora ekipe Red Bulla. Ostaje da se vidi kakav će posledice ovakav razvoj situacije imati po jedan od vodećih timova karavana.

Kako će ovaj potez uticati na raspored timova u „najbržem cirkusu na svetu“, pogotovo kada se uzme u obzir velika promena pravila koja naš očekuje te godine, ostaje nam da vidimo.

AutoRepublika

Dušan Topić

(181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments