1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Valentino Rosi i Luis Hamilton – kada se 15 titula nađe na stazi (VIDEO I GALERIJA)
Valentino Rosi i Luis Hamilton – kada se 15 titula nađe na stazi (VIDEO I GALERIJA)
0

Valentino Rosi i Luis Hamilton – kada se 15 titula nađe na stazi (VIDEO I GALERIJA)

631
0
Podelite sa prijateljima:

Valentino Rosi se vratio u sedište F1 bolida, prvi put posle gotovo 10 godina, ovoga puta u šampionskom Mercedesu-AMG F1 W08 iz 2017. On je na stazi Ricardo Tormo u Valensiji zamenio vozila s Luisom Hamiltonom.

Britanac se takođe dobro zabavljao, i to na Monster Energy Yamahi YZR-M1 iz 2019., kojom je „Doktor“ pilotirao pre samo par sedmica.

Hamiltonu brzi motocikli ne predstavljaju nepoznatu teritoriju, jer šestostruki F1 šampion je zaljubljenik u iste. S druge strane, Rosi je poslednji put testirao formulu 1 2010., i to Ferrari, u vreme kada Mercedes nije bio tako dominantan kao sada.

„Sjajno je videti legendu kao što je Valentino u bolidu. Zaista sam uzbuđen zbog njega, što će otkriti taj automobil po prvi put. Podseća me na moju prvu vožnju F1 bolida. Kada vidite čitav tim oko sebe, to je jednostavno neka druga priča“, rekao je Hamilton posle događaja.

Legendarni Italijan je takođe bio oduševljen: „Bio sam veliki Luisov fan i ranije, a sada sam još veći. Proveli smo fantastičan dan ovde, gde su se susrele dve elitne klase auto-moto sporta. Osećao sam se kao pravi vozač formule 1 danas, nisam želeo da se dan završi.“

Na Mercedesu je stajao broj 46, po kojem je Italijan čuven, dok je na Yamahi počivao Hamiltonov 44. Oba vozača su razmenila utiske i pomno posmatrala vožnju onog drugog, da bi zatim oba prototipa bila vožena u isto vreme. Monster Energy je smatrao da to nije dovoljno, tako da se „Doktor“ prebacio na YZR-M1 i trkao se s Hamiltonom par krugova.

Britanac je bio oduševljen čitavim događajem rekavši: „Bilo je tako ’kul’ na stazi, gledajući Valentina ispred mene na istom motociklu.“

Rosi je takođe uživao: „Takođe sam vozio YZR-M1 na stazi s Luisom. Bio je to trenutak ponosa za tim, deleći strast s njim.“

Vremena krugova nisu objavljena, ali definitivno i nije bila poenta u tome, već u zajedničkom prisustvu dve trkačke legende na stazi.

AutoRepublika

(631)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments