1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Volvo XC40 po ceni od 60.000 evra
Električni Volvo XC40 po ceni od 60.000 evra
0

Električni Volvo XC40 po ceni od 60.000 evra

538
0
Podelite sa prijateljima:

Električni automobili još uvek boluju od izuzetno visoke cene, pa tako ni novi alternativni XC40 nije izuzetak. 

Prema dostupnim podacima iz Francuske, u toj zemlji ovaj automobil imaće početnu cenu od 59.940 evra. Po svemu sudeći veće razlike u ceni neće biti ni u ostatku EU.

Električni Volvo XC40 koristi dva elektromotora koji ukupno usporučuju više od 400 ks i 660 Nm, dok baterija kapaciteta 75 kWh omogućava autonomiju kretanja od 400 km. Švedski SUV koji koristi električnu energiju za pogonsko gorivo moguće je naručiti samo u R-Design paketu opreme.

Ipak, Volvo je svesno zadržao cenu nižu od 60.000 evra (ako se kupac ne odluči za neke opcionale), jer se na taj način ostavlja prostor za državne subvencije koje su u dobrom delu Evrope zabranjene za električne automobile skuplje od pomenute cene.

Podsetimo, XC40 u ponudi ima i standardne SUS agregate, kao i hibridne varijante, sve u cilju da se zaobiđu kazne Evropske unije u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova.

AutoRepublika 

(538)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments