1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Insignia za 2020. „procurela“ kao Buick Regal u Kini
Opel Insignia za 2020. „procurela“ kao Buick Regal u Kini
0

Opel Insignia za 2020. „procurela“ kao Buick Regal u Kini

739
0
Podelite sa prijateljima:

PSA grupa poseduje Opel, međutim, Buick i dalje ima pristup dizajnu nemačke marke, ne samo posrnula marka u Americi, već i onaj profitabilni deo – kineski.

Dakle, najbolji način da saznamo šta Opel priprema je da na oku „držimo“ kinesko tržište. Profit i prodaja su ogromni u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, tako da se svetske premijere sve češće održavaju upravo tu. To je verovatno slučaj i s Opel Insignijom, poznatom i pod imenom Buick Regal.

Doduše, Regal i Insignia nisu 100% identični, posebno što se tiče kineskog modela, koji bi mogao da bude konvencionalni sedan, za razliku od nemačkog „liftbeka“.  Međutim, bez dileme gledamo u „lice“ Insignije za 2020. godinu.

Primećujemo mali zarez u donjem delu farova, poput onog prisutnog na Opel Corsi. Takođe, maska hladnjaka je revidirana, i naravno, na onoj koju bude koristio Opel, nalaziće se drugačiji logo. U ostale sitne modifikacije se ubrajaju i odbojnici, mada smo znali i ranije da Opel neće primeniti radikalnu restilizaciju svog modela iz D segmenta.

Opelovi dizajnerski studiji u Nemačkoj su otvoreni za unajmljivanje, što objašnjava pristup spoljnih kompanija. Takođe, Buick će nastaviti da uvozi evropski sedan i karavan još par godina, dok se kineski model proizvodi na lokalnom planu.

Kada je o motorima reč, očekujemo da sve bude Peugeotovo, što podrazumeva smanjenje radne zapremine. S obzirom da je u pitanju flotni automobil, dobar deo prodaje bi trebalo da se odnosi na 1,5-litarski dizel sa do 130 ks ili 2,0-litarski dizel sa 150 ili 180 konja. Takođe, trebalo bi da bude dostupan i 1.2 turbo sa 130 ks, uz eventualnu „plug-in“ hibridnu postavku. Dakle, ništa veliko niti snažno.

Test aktuelnog modela, u okviru kojeg je obrađena i karavanska verzija, možete pročitati OVDE.

AutoRepublika

(739)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments