1. Home
  2. Vesti
  3. BMW obogatio paletu motora Serije 1
BMW obogatio paletu motora Serije 1
0

BMW obogatio paletu motora Serije 1

300
0
Podelite sa prijateljima:

Potencijalni kupci moći će sada da odaberu još dva agregata – 116i i 120i. 

Dakle, Serija 1 dobila je pojačanje u vidu dve pogonske jedinice. Tako je sada u ponudi turbo benzinski trocilindraš pod oznakom 116i. Radi se o motoru koji ima radnu zapreminu 1,5 litara i isporučuje skromnih 109 ks i 190 Nm. Standardno je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok je opciono moguće uzeti i automatsku transmisiju sa sedam stepeni prenosa.

Ovaj agregat je uvodnik u celu paletu, te stoga i performanse koje su u skladu sa ovakvom ulogom. BMW 116i obaviće sprint do 100 km/h za 10,6 s. Početna cena za ovaj model u Francuskoj iznosi 24.850 evra.

Drugi novitet kod Serije 1 jeste 120i. To je u suštini blago modifikovani motor kodne oznake B48, koji sada razvija 179 ks i 280 Nm. Ovo je već daleko potentniji agregat od 116i, pa se tako ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h obavlja za svega 7 s.

Pomenuti dvolitarski benzinski motor dolazi standardno u kombinaciji sa sedmostepenim automatskim menjačem, i ova verzija (120i) ima početnu cenu nešto višu od 33.000 evra u Francuskoj.

Promene i kod Serije 2 Gran Coupe

Još jedan model se može pohvaliti novom pogonskom jedinicom, a to je derivat Serije 1 – odnosno Serija 2 Gran Coupe. Ovaj automobil sada je dostupan i sa trocilindarskim turbo dizel agregatom (116d) koji nudi vozaču na raspolaganje 116 ks i 270 Nm.

Navedeni motor dolazi uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem i u stanju je da završi juriš do „stotke“ za 10,7 s. No, ovde je u prvom planu niska potrošnja koja prema kombinovanom ciklusu vožnje iznosi svega 3,8-4,1 l na pređenih 100 km.

AutoRepublika 

(300)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments